Турніри

Ліга чемпіонів

Фенербахче – Динамо 1:2 (заг. 1:2). ЛЧ, 2-й раунд. Звіт

Путівку у другий раунд Ліги чемпіонів кияни вирвали завдяки вдалим та своєчасним замінам Мірчі Луческу!

Денис БОРИСЕНКО

2022-07-28 01:20

Господарі розпочали гру в шаленому темпі і одразу фактично позбавили киян м’яча. Атаки одна за одною накочувалися на ворота Бущана, однак якийсь час забагато роботи в нього не було – захист «Динамо» нервово, не без помилок, але в цілому порався із навалою турків, що лише додавали у швидкостях.

Проте поступово тиск «Фенербахче» перетворився на несамовитий, і гостям довелося здебільшого руйнувати та руйнувати, майже не переходячи на половину поля суперника. Це був досить складний відрізок зустрічі, що тривав десь до 30-ї хвилини, поки господарям не довелося взяти певну паузу. І киянам пощастило завершити цей етап гри з нульовим рахунком.

Найкращий момент для взяття їхніх воріт видався у середині тайму, коли після помилки та фолу Попова арбітр призначив небезпечний штрафний з 18-19-метрової відстані. Активний лівий латераль турків Кахведжі узявся виконувати удар, пробивши майстерно, та «Динамо» врятувала стійка!

Іншим разом після чергової «пожежі» біля володінь Бущана партнери вивели сам на сам із нашим кіпером Кінга, але англійцю завадив влучити у ціль гострий кут, проте одразу ж намагався виправити його похибку Валенсія, чий підступний постріл воротар відбів. Можна було трохи видохнути.

Що динамівці і зробили, а під завісу тайму навіть знайшли можливість огризнутися. Після позиційної помилки в центрі поля одразу двох гравців «Фенеру» Кахведжі та Солої м’яч дістався Буяльському, який кинув у прорив Циганкова, але той нагодою вийти сам на сам із Баїндиром не скористався – завадила Вікторові елементарна технічна помилка…

Подібного браку в діях киян цього вечора було дуже забагато, і це – цілковита заслуга їхніх опонентів, що відпрацьовували кожний епізод на максимальних обертах.

Другий тайм розпочався знову під тиском стамбульців, які протягом перших двох хвилин створили дві нагоди для взяття воріт «Динамо». І знову щастя відвернулося від форвардів Валенсії та Кінга, які не влучали в отвір воріт Бущана. Ще за декілька обертів секундної стрілки Георгій врятував нашу команду, вигравши дуель у того ж Кінга.

Емоційно забарвлений і надзвичайно жорсткий штурм турків тривав далі, перетворюючись на несамовитий, однак на 53-й хвилині гостям допоміг запальний хавбек Юксек. У центрі поля він заробив другий «гірчичник», залишивши своїх партнерів у меншості. Так «Динамо» отримало свій чудовий шанс!

І майже одразу ним скористалося. На 57-й хвилині Циганков та Кендзьора відмінно розіграли розпасовку із прострілом Томаша уздовж лінії воріт Баїндира, і першим на цю передачу відгукнувся Буяльський. Віталій в дотик проштовхнув м’яч у сітку «Фенербахче» і теж дав волю своїм емоціям, за що одразу ж отримав гірчичну догану від рефері, на долю якого випав надзвичайно складний та нервовий матч.

Зайве підтвердження цього сталося на 69-й хвилині, коли італійцю Ірраті довелося ще й призначати пенальті – у ворота «Динамо». І досвідчений суддя без вагань вказав на «точку» та запросив до неї Валенсію, проти якого декількома секундами до того фолив Попов, рятуючи свою команду від майже вірного голу. Однак завадити форварду «Фенеру» знову взявся Бущан, відбивши ногою його потужний удар!

Невдовзі Георгію довелося вкотре допомагати партнерам – коли після стандарту та влучного удару головою Солої м’яч майже долетів до «дев’ятки», але – ні! Його звідти витягнув Бущан!

Однак навіть куражу голкіпера збірної України не вистачило в епізоді на 89-й хвилині, коли після розіграшу кутового дебелий Солої залишився на самоті й невідпорним ударом головою зрівняв рахунок – 1:1! І далі «Фенербахче» продовжував тиснути на оборону «Динамо», яка навіть у численній більшості відчувала великі труднощі та все ж дотягнула до додаткового часу.

В екстра-таймі першими створили небезпечний момент кияни – Сидорчук відправив на побачення із Баїндиром юного Ваната, який трохи розгубився і тому не зміг дати собі раду, лише квапливо пхнувши м’яч прямо у воротаря, що вибіг йому назустріч.

Ще трохи згодом Шепелев, шо теж вийшов на заміну, у метушні коло воріт Баїндира знайшов можливість смачно пробити з гострого кута – і тепер вже господарів урятувала штанга! А потім інша стійка завадила потрапити у ціль Забарному, що замикав головою верхову передачу Циганкова.

Однак забити другий гол «Динамо», що в екстра-таймі мало велику перевагу (адже турки втомилися), все одно встигло. На 114-й хвилині чергову позиційну атаку гостей довели до ладу дві заміни Луческу – Вівчаренко та Караваєв. Перший виконав забігання та прострелив уздовж штрафного майданчику «Фенербахче» на хід другому, і Баїндир спромігся упіймати м’яч уже в сітці!

Так далася киянам путівка у перший раунд кваліфікації Ліги чемпіонів.

ФЕНЕРБАХЧЕ (Туреччина) – ДИНАМО (Київ, Україна) – 1:2
Гол: 
Солої (89) – Буяльський (57), Караваєв (114).
Нереалізований пенальті: Валенсія (70).
Фенербахче: Баїндир, Осаї-Семюел, Солої, Тиссеран (Лінкольн, 85), Кадіоглу, Арао (Новак, 95), Юксек, Кахведжі (Мор, 46, Брума, 77), Россі, Кінг (Крешпу, 63), Валенсія (Дурсун, 77).
Динамо: Бущан, Кендзера (Караваєв, 91), Забарний, Попов, Дубінчак (Вівчаренко, 106), Сидорчук (Андрієвський, 106), Шапаренко, Циганков, Буяльський (Гармаш, 67), Вербич (Ванат, 38), Беседін (Шепелев, 67).
Попереджені: Юксек (29), Осаї-Семюел (37), Валенсія (45+2), Мор (63), Солої (98) – Циганков (14), Сидорчук (33), Дубінчак (45+2), Буяльський (58), Шапаренко (60), Попов (68), Гармаш (111).
Вилучений: Юксек (53, друге попередження).

27 июля 2022 22:40

http://footclub.com.ua

footclub.com.ua