Турніри

Ліга чемпіонів

ЛЧ, 1/4 фіналу. Манчестер Сіті – Реал 1:1 (заг. 4:4, п. 3:4). Звіт

Долю путівки до півфіналу вирішила серія післяматчевих пенальті, героєм якої став Андрій Лунін.

2024-04-18 01:03

«Реал» гарно провів домашній матч завдяки цікавій заготовці з Родріго на лівому фланзі, якому активно допомагав Вінісіус. Карло Анчелотті вирішив повторити стратегію на виїзді та виставив майже аналогічний склад. Але сьогодні бразильцям довелося грати проти Вокера, який разом з Де Брейне підсилив «Манчестер Сіті», подолавши проблеми зі здоров'ям.

Команди розпочали обережно. «Сіті» на правах господаря активніше пресингував, але ніхто старався не ризикувати. «Реал» спокійно працював під тиском, а захисники постійно залучали до розіграшу Луніна. До гола українець віддав більше передач, ніж Родрі.

Андрій чудово пасував, здебільшого на фланг Карвахалю. Саме так розпочалася результативна атака гостей. Лунін вчасно перевів на Дані, той знайшов попереду Беллінгема, Вінісіус прострілив вздовж воріт, а Родріго з другої спроби загнав м'яч у сітку.

Після пропущеного м'яча «Манчестер Сіті» більшими силами пішов на чужу половину. Гру «містян» традиційно вів Де Брейне, але всі спроби загострити впиралися в одну людину. Ім'я – Андрій.

Український голкіпер тягнув дальні удари Кевіна та читав задуми бельгійця, впевнено перехоплюючи простріли. Найцікавіше – дуель на кутових. Де Брейне кілька разів намагався закрутити у ворота прямим ударом з корнера, але Лунін кінчиками пальців діставав м'яч.

Лише в другому таймі Кевін пробив Андрія, коли опинився у двох метрах від воріт.

«Манчестер Сіті» тиснув, але цей тиск не вдавалося конвертувати в моменти. Акаджі виконував роль Стоунза з переходами до Родрі, однак виглядав розгубленим, коли справа доходила до чужого штрафного. «Реал» сів у захист і фактично залишився без м'яча, однак все одно тримав суперника в напрузі. Вінісіус і Родріго старалися будь-яке перехоплення перетворити в контратаку.

Зберігалася рівновага, але Голанн насідав. Реал приїхав без дискваліфікованого Чуамені, тому в обороні «вершкових» було слабке місце – Начо. Партнери раз по раз створювали норвезькому бомбардиру верхові дуелі з капітаном Мадрида. Ерлінг, звичайно, вигравав ці дуелі. Для гола не вистачало зовсім трохи: десь м'яч полетів вище воріт, десь влучив у поперечину.

«Сіті» наблизився до гола внаслідок помутніння Начо. Центрбек вирішив підставити Луніна – Андрій пішов на перехоплення, а Начо прибрав у нього з-під рук м'яч і міг завести в порожні ворота.

У складі «Манчестер Сіті» також виділявся Гріліш. Джек загрожував дриблінгом і рано посадив Карвахаля на жовту. Можливості виникали, але англійський вінгер щоразу чомусь обирав боязливу опцію з пасом назад. А потім проти нього почали грати з додатковою підстраховкою – опускалися і Вальверде, і Беллінгем, і Вінісіус.

Удари Гріліша стали легкою здобиччю Луніна. Як тільки Джека замінив Доку, оборона «Реала» посипалась. Свіжий вінгер показав, що буде, якщо проявляти сміливість. Не потрібно навіть ювелірної точності, просто трішки хаосу. Доку хитнув опонента та прострілив – Рюдігер вибив на ногу Де Брейне, а той нарешті прошив голкіпера.

Наступна атака через Доку ледь не принесла ще один гол. Жеремі знову пішов у дриблінг і вивів на удар земляка – Де Брейне з чудової позиції зарядив на трибуни. Історія мала продовження в овертаймах. Доку постачав гострі передачі у штрафний майданчик як на конвеєрі. От тільки ніхто не міг замкнути. Долю протистояння вирішила серія пенальті.

Лунін повністю відмолив той фейл з першого матчу, коли Бернарду забив зі штрафного. Українець сьогодні був на висоті. І в прямому сенсі також. Opta нарахувала 4 вдалі виходи з воріт на додачу до 8 сейвів. Сіті завдав 33 удари та подав 18 кутових, а Андрій потягнув все, що можна було потягнути.

Кульмінацією стала серія пенальті. «Реал» відразу опинився позаду через жахливий удар Модрича, але Лунін все перевернув. Андрій перехитрив Бернарду Сілву – прочитав паненку та легко забрав м'яч по центру (помста за штрафний у Мадриді!). А потім вгадав кут, в який бив Ковачич. Ці сейви стали вирішальними і вивели Мадрид у півфінал ЛЧ.

МАНЧЕСТЕР СІТІ – РЕАЛ – 1:1 (заг. 4:4, п. 3:4)
Голи:
Де Брейне (76) – Родріго (12).
Серія пенальті: 1:0 Альварес, 1:0 Модрич (воротар), 1:0 Бернарду Сілва (воротар), 1:1 Беллінгем, 1:1 Ковачич (воротар), 1:2 Лукас Васкес, 2:2 Фоден, 2:3 Начо, 3:3 Едерсон, 3:4 Рюдігер.
Манчестер Сіті: Едерсон, Вокер, Діаш, Аканджи (Стоунз, 112), Гвардіол, Родрі, Де Брейне (Ковачич, 112), Бернарду Сілва, Фоден, Ґріліш (Доку, 72), Голанн (Альварес, 91).
Реал: Лунін, Карвахаль (Мілітао, 110), Начо, Рюдігер, Менді, Вальверде, Камавінга, Кроос (Модрич, 79), Беллінгем, Родріго (Діас, 84), Вінісіус (Лукас Васкес, 102).
Попередження: Гріліш (59), Гвардіол (61), Родрі (90) – Карвахаль (38), Менді (90+4).


football24.ua