Турніри

Молодь

Євро 2025 (U21): сьогодні – Україна – Люксембург

На стадіоні «Нуева Кондоміна» в іспанській Мурсії чергову відбірну зустріч проведе наша молодіжна збірна.

uaf.ua

2023-11-17 13:32

Сьогодні, 17 листопада молодіжна збірна України проведе свій черговий поєдинок у відбірному турнірі Євро-2025 (U21) – проти команди Люксембургу.

Поточний відбірний цикл чемпіонату Європи молодіжна збірна України (гравці 2002 року народження й молодші), яку очолює іспанець Унаї Мельгоса, розпочала з трьох поспіль перемог, зокрема здолавши в жовтневому домашньому протистоянні чинних чемпіонів Європи – англійців (3:2).

Наступні, номінально домашні матчі української молодіжки, із Люксембургом та Азербайджаном, пройдуть на стадіоні «Нуева-Кондоміна» в іспанській Мурсії.

Гра зі збірною Люксембургу відбудеться сьогодні, 17 листопада, а зустріч із командою Азербайджану – 21 листопада. Початок обох поєдинків – о 20:00 за київським часом. До речі, квитки на матчі – безкоштовні, їх можна отримати за посиланням. Друкувати перепустку на гру перед входом на стадіон необов'язково, її можна пред'явити з екрана мобільного телефону.

«З огляду на рахунок у першій нашій зустрічі з Люксембургом, 3:0, може скластися враження, що це була легка гра. Але це не так. Маємо зробити висновки з власних помилок та поважати цю команду. Повага означає підготуватися та сфокусуватися на власних якостях і потребах», – зазначив напередодні головний тренер молодіжної збірної України Унаї Мельгоса.

Ігор Краснопір (нападник): «З кожним збором взаємовідносини між гравцями та тренерським штабом покращуються. Налагоджується взаємозв’язок на полі й поза ним. Спілкуємося, радимося з тренерами, якщо не розуміємо деякі ситуації, як діяти на футбольному полі. З кожним місяцем стаємо на один ступінь кращими.

Перемоги у трьох перших поєдинках додали нам упевненості, а тепер треба, щоб вона не перетворилася на самовпевненість. Для цього треба концентруватися на кожній грі, на кожному тренуванні, не відходити від принципів, які в нас є, і рухатися далі».

Єгор Ярмолюк (півзахисник): «Радий прилетіти сюди й отримати цей виклик до збірної. Приємно бачити всіх партнерів по команді. Приємно, що наразі в нас такий позитивний доробок, тож треба виграти ще ці два матчі й рухатися далі.

Перемога над Англією? Всі мене привітали та зраділи за мене. Я був здивований. Те, що зараз два матчі будуть в одному місці, це великий плюс для нас. Це для нас дуже комфортно і ми цьому раді.

Нещодавно грали з Люксембургом, але будемо продовжувати вивчати цю команду і сподіваємося на три очки».

Ілля Квасниця (півзахисник): «Те, що зараз ми на першому місці, аж ніяк на нас не впливає. Ми хочемо й далі грати якнайкраще й набрати якнайбільше очок. Хочемо вийти з першого місця.

Ми вже грали з Люксембургом, тому знаємо, як вони будуть грати. Розберемо їх ще раз і будемо намагатися виграти».

Кирило Фесюн (воротар): «Команда Люксембургу — досить міцна, зіграна, тому легко нам точно не буде. Намагатимемося здобути три очки. Думаю, до матчу підійдемо в хороших кондиціях».

Максим Кучерявий (півзахисник): «Для мене як легіонера приїзд у збірну викликає позитивні емоції та піднімає настрій. У колективі чудова атмосфера, дуже приємно.

Ми зіграли з Люксембургом у жовтні. Це достатньо хороша команда, тож повинні підійти до поєдинку спокійно, упевнено, без жодної недооцінки суперника й показати наш найкращий футбол. Ми не дивимося на турнірну таблицю. А дивимося насамперед на власну гру».

Додамо, що наживо матч Україна – Люксембург можна буде переглянути на YouTube-каналі УАФ.

Склад молодіжної збірної України

Воротарі:
Руслан Нещерет («Динамо» Київ), Кирило Фесюн («Колос» Ковалівка), Яків Кінарейкін («Дніпро-1»).

Захисники: Арсеній Батагов («Зоря» Луганськ), Володимир Салюк («Чорноморець» Одеса), Роман Дідик, Віталій Роман (обидва — «Рух» Львів), Костянтин Вівчаренко («Динамо» Київ), Артем Смоляков («Полісся» Житомир), Данило Скорко («Олександрія»), Євген Павлюк («Ворскла» Полтава).

Півзахисники: Володимир Бражко, Назар Волошин (обидва — «Динамо» Київ), Іван Варфоломєєв («Слован», Чехія), Олег Очеретько («Шахтар» Донецьк), Єгор Ярмолюк («Брентфорд», Англія), Валентин Рубчинський («Дніпро-1»), Максим Кучерявий («Сент-Джонстон», Шотландія), Максим Брагару («Чорноморець» Одеса), Ілля Квасниця («Рух» Львів).

Нападники: Богдан В’юнник («Шахтар» Донецьк), Владислав Ванат («Динамо» Київ), Ігор Краснопір («Оболонь» Київ).