Турніри

Ліга конференцій

Динамо – Бешикташ 2:3. Звіт про прикру поразку в Бухаресті

Тричі пропустивши вдруге поспіль, динамівці не втримали нічиєї у першій частині двобою Ліги конференцій.

Денис БОРИСЕНКО, «Футбольний клуб»

2023-08-24 22:25

Із перших хвилин матчу в Бухаресті підопічні Мірчі Луческу отримали можливості показати себе в атаці. Адже турецька команда, що загалом діяла в неквапливому темпі, відійшла назад, де просто вичікувала чогось несподіваного від суперника.

Проте «Динамо» просто імітувало наступальні дії, переважно перекатуючи м’яч у центрі поля. На жаль, майже не кожна спроба просунути його вперед призводила до втрати, при чому зовсім необов’язкової. Ось чому, просидівши у засідці десь із півгодини ігрового часу, «Бешикташ» спочатку відгризнувся контратакою, яку йому подарувала обрізка Сидорчука і яку ледь не завершив ефектним голом п’ятою форвард Абубакар – киян виручив уважний Бущан.

А наприкінці тайму той-таки Абубакар примусив голкіпера «Динамо» все ж капітулювати, щоправда, із 11-метрової позначки. Цей подарунок колишньому нападнику «Порту» подарував центрбек жовто-синіх Попов. Після звичайнісінького верхового закидання м’яча до карного майданчику «Динамо» він незграбно зіграв… рукою. Отже, арбітр цілком справедливо призначив пенальті, і рахунок став 0:1.

Далі захист Луческу захитався настільки очевидно, що виникло відчуття, що до перерви «Бешикташ» встигне забити іще, та, на щастя, цього не сталося – перенапружуватися туркам, здавалося, було трохи ліньки. На тому суперники й розійшлися по своїх роздягальнях.

Повернулися на поле вони із різним настроєм. Турки дещо заспокоїлися, і «Динамо» майже одразу майже зрівняло рахунок… Майже – тому що після перегляду VAR суддівська бригада через офсайд впевнено відминила гол Караваєва. Дуже прикро, проте що поробиш? І кияни з новими силами накинулися на в’язку оборону Шенола Гюнеша.

Сумбуру в діях нашої команди було чимало, проте на 60-й хвилині пройшла її правофлангова атака за участі Караваєва та Буяльського та завершальним ударом Шапаренка. Миколі вдалося майстерно покласти м’яч у верхній кут Мерта Гюнока – 1:1.

Та динамівське щастя тривало не дуже довго. Трохи згодом «Бешикташ» отримав право на кутовий, а його центральний захисник Коллі випередив усіх опікунів, провівши другий гол. Це був іще один прикрий удар під дих киян, але вони його мужньо витримали і змогли відповісти супернику у такому ж зухвалому стилі.  

Не пройшло й двох хвилин після епізоду за участі Коллі, як Волошин знову зрівняв рахунок на табло, а асистував юному талановитому хавбеку досвідчений Буяльский. До речі, у другому поспіль єврокубковому матчі Волошин відзначився ударом головою!

Нічийний рахунок, вочевидь, зовсім не влаштовував жодну зі сторін, і кожна з них намагалася схилити шальки терезів на свою користь. Після помилки Сироти «Бешикташ» міг вивести уперед Жедсон Фернандеш. А з боку «Динамо» таку ж чудову нагоду втратив Буяльский, якому спочатку не вдалося вразити нижній кут воріт турків, а невдовзі завадив їхній воротар.

За таких умов під акомпанемент рясного дощу, що розпочався в останні хвилини гри, суперники могли б і зупинилися, відклавши остаточне з’ясовування стосунків на матч-відповідь. Однак у компенсований час Зайнутдінову пощастило забити ще один, третій гол у ворота Бущана, і перед візитом у Стамбул на наступному тижні «Бешикташ» перетворився на фаворита цієї пари Ліги конференцій.

ДИНАМО (Київ, Україна) – БЕШИКТАШ (Туреччина) – 2:3
Голи:
 Шапаренко (60), Волошин (66) – Абубакар (40, пенальті), Коллі (64), Зайнутдінов (90+5)
Динамо: Бущан, Тимчик, Попов, Сирота, Дубінчак, Сидорчук, Шапаренко, Волошин (Діалло, 76), Буяльський (Царенко, 90), Караваєв (Беніто, 90+6), Ванат.
Бешикташ: Мерт Гюнок, Розьє, Амарті, Коллі, Масуаку (Зайнутдінов, 46), Хаджиахметович, Саліх Учан (Окслейд-Чемберлен, 86), Жедсон Фернандеш, Онур Булут (Умут Мераш, 64), Мулека (Рашица, 64), Абубакар (Дженк Тосун, 88).
Попередження: Дубінчак (90+1) – Розьє (79), Хаджиахметович (89).

footclub.com.ua