Турніри

Ліга чемпіонів

ЛЧ, 1/4 фіналу. Реал – Манчестер Сіті 3:3

Мадридський «Реал» розписав нічию з «Манчестер Сіті» у першому чвертьфіналі Ліги чемпіонів-2023/24.

2024-04-10 00:19

«Реал» і «Манчестер Сіті» зустрічалися у півфіналах двох попередніх ЛЧ. Суперники почергово вибили один одного і взяли по трофею. Нинішнє протистояння також вважається достроковим фіналом.

«Реал» мав перевагу у підготовці – 9 вільних днів, протягом яких Сіті довелося зіграти два додаткові матчі. До того ж Пеп Гвардіола втратив капітана Вокера, а перед матчем занедужав де Брейне. Багато аргументів на користь Мадрида, але старт залишився за гостями.

Розпочалося все ж жовтої для Чуамені, який вийшов прикривати дірку в центрі оборони. Француз отримав попередження за фол проти Гріліша та заробив дискваліфікацію на матч-відповідь. І з цього ж штрафного на другій хвилині «Манчестер Сіті» відкрив рахунок.

На жаль, провинився Лунін. Український воротар не виставив стінку та прогавив удар Сілви у ближній кут.

«Реал» миттєво відповів. І навіть не одним голом. Відігралися «вершкові» завдяки випадку: Камавінга пробив здалеку, а м'яч рикошетом від Діаша залетів у сітку. Типовий Мадрид – гол з нічого. Однак про другий гол так не скажеш.

Анчелотті перехитрив Гвардіолу позиціями атакувальних гравців. Беллінгем, Вінісіус і Родріго розташовувалися не звичним трикутником, а зовсім інакше. Зліва вийшов Родріго, а Віні грав на вістрі атаки з активними зміщеннями на допомогу земляку. Бразильці порвали правий фланг Сіті простими перепасовками та ривками у вільні зони.

Гості не встигали за їхньою швидкістю – Аканджі губився, а Стоунз не встигав страхувати. Вінісіус і Родріго регулярно знаходили ударні позиції. 4 моменти з тієї зони за перший тайм. Серед них гол – Віні з власної половини кинув на хід Родріго, а той майстерно розібрався перед воротами. Зразкова контратака. І таких було кілька.

«Манчестер Сіті» багато контролював м'яч, проте першу годину атакував занадто академічно. Традиційні розіграші Гвардіоли з намаганнями зайти у штрафний майданчик впиралися у спокійну оборону Реала, а Рюдігер перекушував всі паси на Голанна. Відчувалася відсутність де Брейне.

Лідерство взяв на себе Фоден. Філ почав пристрілюватися з лінії штрафного: перший удар – заблокували, другий удар – в руки Луніну, третій удар – ідеальний гол в «дев'ятку». Момент фантастичної краси та точності.

Опорна зона Мадрида не витримала тиску. Пішли провали. Камавінга втрачав позицію, Кроос втомився. У середині другого тайму «Манчестер Сіті» за двадцять хвилин завдав сім ударів з «14 зони». Діркою скористався навіть Гвардіол. Хорват правою ногою пульнув у дальній кут без шансів для Луніна.

«Реал» був би не «Реалом», якби програв таку битву. «Вершкові» підсіли, але ще раз засяяли геніальністю. Вальверде ударом у дотик прийняв пас Вінісіуса та поклав м'яч у кут. Неймовірна нічия. Все вирішиться у матчі-відповіді 14 квітня в Манчестері.

РЕАЛ – МАНЧЕСТЕР СІТІ – 3:3
Голи:
Діаш (12, автогол), Родріго (14), Вальверде (79) – Бернарду Сілва (2), Фоден (66), Гвардіол (71).
Реал: Лунін, Карвахаль, Чуамені, Рюдігер, Менді, Вальверде, Кроос (Модрич, 71), Камавінга, Беллінгем, Вінісіус (Хоселу, 86), Родріго (Діас, 71).
Манчестер Сіті: Ортега, Стоунз, Аканджі, Діаш, Гвардіол, Родрі, Ковачич, Бернарду Сілва, Фоден (Альварес, 87), Гріліш, Голанн.
Попередження: Чуамені (1), Карвахаль (81) – Аканджі (37), Бернарду Сілва (88).


football24.ua