Турніри

Ліга чемпіонів

The Telegraph: «Поява Зінченка змінила гру «Арсенала» з м'ячем і допомогла зрівняти рахунок»

2024-04-12 13:17

У вівторок, дев'ятого квітня, Арсенал вдома зіграв унічию з Баварією з рахунком 2:2 у першому поєдинку 1/4 фіналу Ліги чемпіонів.

Олександр Зінченко залишився на лаві запасних господарів, однак вийшов на поле одразу після перерви за рахунку 2:1 на корить Баварії, замінивши Якуба Ківьора.

В англійському видання The Telegraph детально розібрали виступ українського лівого захисника у зустрічі з німецьким грандом. Експерти прокоментували в тому числі й сам факт виходу Олександра на поле.

«Потрібна неабияка тренерська мужність, щоб спостерігати, як Лерой Сане руйнує лівий фланг твоєї команди, випотрошуючи одного з найсильніших захисників, і реагувати на це, кидаючи в бій Зінченка.

Олександр має чудову техніку, він один з найкращих в Арсеналі в аспекті передач, але він не славиться своєю грою в захисті в ситуаціях один в один. Тому, коли він замінив Ківьора в перерві матчу, багато хто побоювався найгіршого».

У виданні пояснили, в чому був сенс виходу зірки збірної України замість Ківьора.

«Зінченко проти «літаючого» Сане? Зрозуміло, що ризики були. Але з точки зору Артети, була й величезна вигода. Зінченко не може захищатися, як Ківьор, але він може зробити набагато більше з м'ячем.

У перерві Арсенал поступався 1:2 і потребував контролю над грою. Зінченко, можливо, більше, ніж будь-хто з гравців команди Артети, допомагає забезпечити цей контроль у володінні м'ячем. Його поява змінила гру команди з м'ячем і допомогла їм зрівняти рахунок».

Автор статті Сем Дін зазначив, у чому саме полягає різниця між Ківьором та Зінченком.

«Зінченко це плеймейкер, в той час як Ківьор це насамперед надійний центральний захисник. Помінявши Ківьора на Зінченка, Артета фактично додав до своєї команди ще одного півзахисника і змінив спосіб побудови Арсеналу ззаду.

З Ківьором Арсенал розпочав матч з четвіркою захисників. Він грав як лівий захисник, тоді як Бен Вайт грав як правий захисник. Із Зінченком Артета змінив позицію лівого захисника на інвертовану, в якій він зміщувався всередину, коли Арсенал володів м'ячем».

Окрім цього, у виданні висловилися і стосовно самого виступу Зінченка, який допоміг Арсеналу не програти вдома.

«Зінченко міг сповільнити гру або прискорити її, коли це було потрібно, і був значно більше залучений в гру, ніж Ківьор. Поляк мав 27 дотиків до м'яча і віддав 16 передач. Зінченко зробив 52 дотики до м'яча і віддав 35 пасів».

Матч-відповідь між цими командами пройде у Мюнхені, 17 квітня та розпочнеться о 22:00.

ukrfootball.ua