Турніри

Ліга чемпіонів

Ліга чемпіонів-2023/24: головні інтриги матчів-відповідей 1/4 фіналу

У перших поєдинках 1/4 фіналу Ліги чемпіонів-2023/24 було забито 18 голів. Разом із цим жодна з команд не досягла переваги навіть у два м'ячі, а отже, все вирішуватиметься цього тижня. Розповідаємо про головні інтриги матчів-відповідей.

«Футбольний клуб»

2024-04-16 10:00

16 квітня
«Боруссія» Дортмунд (Німеччина) – «Атлетико» (Іспанія). Перший матч – 1:2
«Барселона» (Іспанія) – «Парі Сен-Жермен» (Франція). Перший матч – 3:2

17 квітня
«Баварія» (Німеччина) – «Арсенал» (Англія). Перший матч – 2:2
«Манчестер Сіті» (Англія) – «Реал» (Іспанія). Перший матч – 3:3

Усі матчі розпочинаються о 22:00 за київським часом

ЛАВКА ДОПОМОЖЕ ДОРТМУНДУ?

Головним героєм першого матчу між «Атлетико» та «Боруссією» став 33-річний форвард мадридців Антуан Грізманн, який відзначився ефектною гольовою передачею на Самуела Ліно й удостоївся нагороди найкращому гравцю. Цікаво, що для француза це був перший асист у поточному розіграші турніру, хоча голів у нього вже шість. Підопічні Дієго Сімеоне розпочали перший матч дуже потужно, але в кінці зустрічі дортмундці заграли активніше й зрештою скоротили перевагу «Атлетико» до мінімуму.

У спробі переламати хід матчу тренер «Боруссії» Едін Терзич зробив три заміни, й перестановки спрацювали. Себастьєн Алле забив, Джеймі Біно-Гіттенс та Юліан Брандт відзначилися ударами в каркас воріт. Чи не наважиться наставник дортмундців кинути цих гравців із перших хвилин у матчі-відповіді? Алле має 12 голів у 13 матчах Ліги чемпіонів, і не помічати таку результативність дуже складно.

ЧИ ЗДАТНА КАТАЛОНСЬКА МОЛОДЬ НА ЧЕРГОВИЙ ПОДВИГ?

Ламін Ямаль у 16 років і 272 дні став наймолодшим футболістом, який зіграв у основному складі в чвертьфіналі Ліги чемпіонів УЄФА, й зробив вагомий внесок у перемогу «Барселони» в Парижі . Наставник каталонців Хаві Ернандес після фінального свистка відзначив не тільки Ямаля: «Треба подякувати академії, що у нас за першу команду грають 17-річний Кубарсі та 16-річний Ламін. Плюс, є ще Фермін, який теж готовий вийти на поле».

У першому матчі з «ПСЖ» молодь «Барси» зіграла вище за всілякі похвали, але зустріч у відповідь обіцяє стати ще складнішою. Вдома «синьо-гранатовим» доведеться обійтися без автора переможного гола Андреаса Крістенсена, який відзначився в Парижі після виходу на заміну, та капітана Серхі Роберто, які не зіграють через перебір жовтих карток. У «ПСЖ» тим часом після дискваліфікації до складу повернеться Ашраф Хакімі. Як покаже себе колишній гравець «Реала» в матчі з колись надпринциповим суперником? І що зробить Кіліан Мбаппе, який минулого приїзду до Барселони 2021-го відзначився хет-триком?

ЧИ ЗНАЙДЕ «БАВАРІЯ» РЕЗЕРВИ ДЛЯ БОРОТЬБИ З «АРСЕНАЛОМ»?

«Баварія» підходить до матчу-відповіді з «Арсеналом» із двома відчутними втратами: Алфонсо Девіс дискваліфікований, а Серж Гнабрі, схоже, не зіграє через травму. Хто за відсутності канадця з'явиться на лівому фланзі оборони, де треба буде стримувати Букайо Сака та Бена Вайта, котрі чудово виглядали в лондонському матчі? Чи зможуть Рафаел Геррейру та Кінгслі Коман закрити кадрові пробоїни?

На внутрішній арені «Баварію» продовжує лихоманити, але в Лізі чемпіонів мюнхенці виглядають дуже переконливо. Гаррі Кейн традиційно потрапляє на перші шпальти частіше за інших, однак у Мюнхені головним героєм може стати Томас Мюллер, який готується до свого 150-го матчу в найпрестижнішому єврокубку. Мануель Нойєр теж може ввійти в історію: наступний «сухий» матч у Лізі чемпіонів стане для нього рекордним 58-м.

ЧИ БУДЕ ЩЕ ОДНА КЛАСИКА ВІД «МАН СІТІ» ТА «РЕАЛА»?

Після захоплюючої нічиєї 3:3 у першому матчі в усіх величезні очікування від зустрічі у відповідь. У півфіналі минулого сезону «Сіті» зіграв унічию 1:1 у Мадриді, а вдома розгромив «Реал» із рахунком 4:0. Вистачає команді Пепа Гвардіоли й інших приводів для оптимізму. Наприклад, вона забила по три голи в кожному з дев'яти матчів Ліги чемпіонів цього сезону, програвши лише один із останніх 13 поєдинків у турнірах УЄФА проти іспанських клубів (В8 Н4) і має в складі Бернарду Сілву, який забив чотири голи в останніх п'яти зустрічах «Сіті» з «Реалом».

Проте, Гвардіола не звертає особливої уваги на статистику. На післяматчевій прес-конференції він сказав, що чекає вдома щонайменше одного гола від «Реала». А ще визнав, що рішення Карло Анчелотті перевести Родріго на лівий фланг у першому матчі змусило його ламати голову деякий час. «Думаю, що ми змогли вибити «Сіті» з колії цією ідеєю», – сказав Анчелотті. Чи знайдеться новий тактичний козир у «вершкових» у Манчестері?

ЩО ДАЛІ?

Жеребкування півфіналу вже проведено, точний розклад матчів буде затверджено 18 квітня.

Півфінали: «Атлетико» / «Боруссія» – «ПСЖ» / «Барселона», «Арсенал» / «Баварія» – «Реал» / «Манчестер Сіті».

ДЕ ПРОЙДЕ ФІНАЛ?

Фінал Ліги чемпіонів-2023/24 пройде у Лондоні на стадіоні «Вемблі» 1 червня.

За матеріалами офіційного сайту УЄФА

footclub.com.ua