Турніри

Ліга чемпіонів

ЛЧ, 1/4 фіналу. Атлетико – Боруссія Д 2:1. Звіт

«Атлетико» чудово розпочав і забив першим два голи, але ближче до кінця першого тайму «Боруссія» активізувалася, і практично весь другий тайм пройшов уже під диктовку гостей, які зберегли інтригу в протистоянні завдяки голу Аллє на 81-й хвилині.

2024-04-11 00:18


«Атлетико» чудово розпочав і забив першим два голи, але ближче до кінця першого тайму «Боруссія» активізувалася, і практично весь другий тайм пройшов уже під диктовку гостей, які зберегли інтригу в протистоянні завдяки голу Алле на 81-й хвилині.

У нинішнього «Атлетико» багато чеснот, але пресинг – не одна з них. Тим дивніше, як «матрацники» задушили «Боруссію» на старті поєдинку. Вони настільки настирливо та грамотно заважали суперникам розігрувати, що Дортмунд мав втрату за втратою біля власного штрафного майданчика.

Вже на четвертій хвилині гості поплили. Де Пауль перехопив пас Маатсена і відкрив рахунок. «Боруссія» нічого не могла вдіяти з інтенсивністю «Атлетико». Мадридці були організованішими в кожній фазі. Це вилилося у другий пропущений – захисники гостей не поділили м'яч, а Мората і Грізманн вивели на гол Ліно.

Здобувши комфортну перевагу, «Атлетико» послабив тиск. Період тотальної домінації завершився за кричущою статистикою ударів – 8:1. Лише після цього «Боруссія» отримала шанс перейти в атаку. Втім, все одно нічого не виходило.

У центрі поля стояв мур, а на флангах дриблінг Санчо та Адейємі стикався з подвійною підстраховкою. Поодинокі удари встигала блокувати оборона. «Боруссія» контролювала м'яч, але не контролювала гру.

Ситуація змінилася по перерві. Дортмунд почав швидше рухати м'яч – виникли коридори для передач, з'явилися варіанти для акцентованих ударів. Володіння» Боруссії» досягло 70%, а Забітцер і Фюллькруг перевірили пильність Облака.

«Атлетико» вкрай рідко йшов великими силами в атаку, але міг оформити розгром завдяки стандарту. Грізманн шикарно подав зі штрафного на дальню стійку, куди вривався Ліно. Кобель дивом потягнув удар бразильця впритул.

Господарі втратили шанс зняти питання перед виїздом у Дортмунд 16 квітня, а німці навпаки повернули інтригу. Нарешті у «Боруссії» пройшла комбінація через центр – серія тонких передач завершилася пасом Брандта на Аллє. Рикошет допоміг форварду скоротити відставання.

Останні хвилини були дуже нервовими з моментами обох команд. Корреа не реалізував майже вихід сам на сам, а Біно-Гіттенс і Брандт поцілили в поперечину.

АТЛЕТИКО – БОРУССІЯ Д – 2:1
Гол:
Де Пауль (4), Ліно (32) – Аллє (81).
Атлетико: Облак, Моліна (Сауль, 90), Вітсель (Савич, 90), Хіменес, Аспілікуета, Ліно (Рікельме, 90), Маркос Льоренте, Коке, Де Пауль (Корреа, 80), Мората (Барріос, 64), Грізманн.
Боруссія: Кобель, Рюерсон, Гуммельс, Шлоттербек, Маатсен, Джан (Саліх Езджан, 84), Забітцер (Ройс, 84), Санчо, Нмеча (Брандт, 46), Адейємі (Біно-Гіттенс, 73), Фюллькруг (Аллє, 60).
Попередження: Ліно (27), Маркос Льоренте (29), Хіменес (75) – Джан (24), Маатсен (53).

football24.ua