Турніри

Ліга чемпіонів

ЛЧ, 1/8 фіналу. Інтер – Атлетико 1:0. Звіт

У підопічних Сімоне Індзагі по моментах було трохи краще, тож результат закономірний. А перемогу «Інтеру» забезпечив Марко Арнаутович.

2024-02-21 00:24

Господарі з перших хвилин заволоділи територіальною перевагою, але «Атлетико» був не проти захищатись та чекати на помилку супротивника. Команда Сімоне Індзагі шукала свій шанс завдяки комбінаційній грі, а мадридці покладались на швидкі випади та активність Ліно.

За підсумками перших 30 хвилин xG обох команд складав 0,08, що, вочевидь, дуже мало. Перший дійсно небезпечний момент створив «Інтер»: Тюрам перехопив м'яч в центрі поля, прорвався через центральну зону й покотив на Лаутаро, той пробив – і м'яч влучив в ногу опонента. Команди пішли відпочивати за рахунку 0:0 збирались вирішити питання про переможця в другому таймі.

Тренери активно робили заміни з перших хвилин другої половини й намагались змінити хід зустрічі. В одному з епізодів гри Де Врей в останній момент вибив м'яч в підкаті з-під ніг Льоренте. М'яч міг відлетіти в ворота, але «Інтеру» пощастило. Трохи пізніше Арнаутович обігрався з Мартінесом й пробивав метрів з семи – м'яч якимось дивом пішов вище воріт.

Здавалось, що питання голу у ворота «Атлетико» лише питання часу, бо господарі раз за разом загрожували воротам Облака. В ще одному моменті Хакан добре навісив з правого флангу, а Лаутаро пробив головою – Ян врятував свою команду.

Втім, «Інтер» все ж таки досяг свого, скориставшись помилкою захисту «Атлетико»: Лаутаро вибіг на побачення з Облаком, але не зміг переграти його, втім, на добиванні першим був Арнаутович. Цього разу Марко не пробачив. 1:0.

«Атлетико» мав свій шанс встановити паритет, коли Мората пробив головою після подачі з флангу, але м'яч пройшов повз кут воріт. Фінальний свисток арбітра зафіксував мінімальну перемогу «Інтера», яка стала непоганим аргументом перед матчем-відповіддю на «Ванда Метрополітано».

ІНТЕР – АТЛЕТИКО – 1:0
Гол: Арнаутович (79).
Інтер: Зоммер, Павар, Де Фрай, А.Бастоні, Дарміан (Думфріз, 69), Чалханоглу, Барелла, Мхітарян (Фраттезі, 73), Дімарко (Аугусто, 69), Тюрам (Арнаутович, 46), Лаутаро Мартінес (Алексіс Санчес, 89).
Атлетико: Облак, Хіменес (Савич, 46), Вітсель, Ермосо (Мандава, 68), Моліна (Барріос, 68), Коке, Сауль (Мората, 54), Де Поль, Ліно, Грізманн (Корреа, 78), Льоренте.
Попередження: Фраттезі (87) – Ермосо (53), Савич (82), Мората (84).

football.ua