Турніри

Ліга чемпіонів

Ліга чемпіонів-2023/24: головні інтриги другого тижня 1/8 фіналу

Стадія 1/8 фіналу Ліги чемпіонів продовжиться захоплюючими матчами другого тижня, коли «Інтер» зіграє з «Атлетико», а «Наполі» зійдеться з «Барселоною». Розповідаємо про головні інтриги майбутніх протистоянь.

«Футбольний клуб»

2024-02-19 15:00

МАТЧІ ДРУГОГО ТИЖНЯ

20 лютого
«Інтер» (Італія) – «Атлетико» (Іспанія)
ПСВ (Нідерланди) – «Боруссія» (Дортмунд, Німеччина)

21 лютого
«Порту» (Португалія) – «Арсенал» (Англія)
«Наполі» (Італія) – «Барселона» (Іспанія)

Усі матчі розпочинаються о 22:00 за київським часом.

100 МАТЧІВ СІМЕОНЕ

Дієго Сімеоне буде в центрі уваги в день свого приїзду на «Сан-Сіро». Головний тренер «Атлетико» провів два роки в «Інтері» як гравець і завоював Кубок УЄФА у сезоні-1997/98. Майбутній поєдинок стане сотою грою Сімеоне в Лізі чемпіонів у ролі тренера, що зробить його дев'ятим керманичем, який досяг цього рубежу.

«Нерадзуррі» має свої плани на вівторок. Фіналіст минулої Ліги чемпіонів забив у Кубку чемпіонів/Лізі чемпіонів (включаючи кваліфікацію) загалом 298 голів, а невтомний Лаутаро Мартінес має всі шанси, щоб довести їхню кількість до трьох сотень. Ці голи можуть виявитися вирішальними, тим більше що в 16 ??останніх матчах з іспанськими клубами «Інтер» має лише дві перемоги (Н4 П10).

КОЛИ ОБИДВІ КОМАНДИ НА ХОДУ

Для ПСВ сезон складається вкрай удало: клуб уперше з 2016 року вийшов до 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. Ейндховенцям не вистачило лише однієї перемоги, щоб стати першою в історії чемпіонату Нідерландів командою, яка виграла в стартових 18-ти турах національного чемпіонату. В поточному сезоні команда Петера Боса ще не поступалася на своєму полі, й «Боруссію» цей факт має насторожити.

Утім, дортмундці теж у чудовій формі: нічия з «Парі Сен-Жермен» у 6-му турі забезпечила їм перше місце у складній групі та започаткувала восьмиматчеву безпрограшну серію. До того ж, команда Едіна Терзича посилилася в трансферне вікно: Джейдон Санчо додав варіантів у атаці, а орендований Іан Маатсен був визнаний найкращим молодим гравцем бундесліги в січні.

ЕВАНІЛСОН ПОПСУЄ НЕРВИ «АРСЕНАЛУ» ЗІНЧЕНКА?

У «Порту» в ці дні все частіше згадують про перемогу над зірковим «Арсеналом» у першому матчі 1/8 фіналу в 2010 році, коли в «драконів» виблискував Радамель Фалькао. Цього разу команда має в своєму розпорядженні не менш талановитого нападника в особі Еванілсона. Забивши чотири голи у матчах групового етапу проти «Антверпена», та зробивши гольову передачу в грі з «Шахтарем» (5:3), форвард чудово розпочав 2024 рік: у шести останніх іграх у нього вісім м'ячів.

«Арсенал», кольори якого захищає гравець збірної України Олександр Зінченко, зіграє в плей-офф Ліги чемпіонів уперше з сезону-2016/17. Лондонцям треба дуже постаратися, адже вони програли в останніх перших шести матчах 1/8 фіналу й не подолали бар'єр цієї стадії в семи попередніх розіграшах. Команда Мікеля Артети безперечно зробить усе, щоб завершити ці незрозумілі серії.

ВИРІШАЛЬНИЙ МАТЧ У НЕАПОЛІ?

Рік тому «Наполі» та «Барселона» були на піку форми й головували в своїх національних чемпіонатах, але зараз усе виглядає зовсім інакше. Вальтер Маццаррі замінив Руді Гарсію в листопаді, проте «Наполі», як і раніше, не може знайти свою гру та ризикує взагалі не потрапити до єврокубків наступного сезону.

«Барселона», яка пропускає майже в кожному матчі, помітно відстала від лідерів у чемпіонських перегонах, а головний тренер Хаві Ернандес оголосив, що залишить клуб наприкінці сезону. Оптимізму вболівальникам додали поява у команді Вітора Роке та незупинний прогрес Ламіна Ямаля, які здатні зіграти важливу роль у майбутньому протистоянні.

ЩО ДАЛІ?

Матчі-відповіді 1/8 фіналу стартують 5 березня: «Баварія» та «Реал Сосьєдад» спробують відігратися після поразок у перших зустрічах.

Поєдинки у відповідь «Арсенал» – «Порту» та «Барселона» – «Наполі» пройдуть 12 березня, наступного дня «Атлетико» зустрінеться з «Інтером», а «Боруссія» прийме ПСВ.

Жеребкування чвертьфіналів і півфіналів заплановане на 15 березня.

ДЕ ПРОЙДЕ ФІНАЛ 2024 РОКУ?

Фінал Ліги чемпіонів-2023/24 пройде в Лондоні на стадіоні «Вемблі» 1 червня.

За матеріалами офіційного сайту УЄФА

footclub.com.ua