Україна

Друга ліга

Вірт: «Із «Звягелем» підписав довгостроковий контракт»

2024-04-23 14:43

В 25-му турі Другої ліги один з лідерів, «Звягель», здобув першу перемогу під орудою нового головного тренера Юрія Вірта – 2:0 над «Карпатами-2». Керманич поліщуків розповів про те на який термін він узаконив свої стосунки зі «Звягелем»:

– Коли мені зателефонував президент ФК «Звягель» Дмитро Костюк й поцікавився чи не погодився б я очолити цю команду, то довго не розмірковував. Після приїзду на Житомирщину вже через кілька годин було погоджено всі деталі контракту, звичайно, після того, як я познайомився з умовами для тренувань.

– І на який строк Ви дали згоду стати біля керма «Звягеля»?
– На три роки.

– А якщо Ви отримаєте пропозицію очолити імениту команду, від якої важко відмовитися?
– Тоді знову сядемо за стіл перемовин з Костюком. Але зараз всі мої думки зосереджені виключно на «Звягелі».

– Під час знайомства з командою Ви зустріли старих знайомих?
– Так, Ігор Гук та Андрій Блізніченко захищали під моїм керівництвом кольори «Вереса».

– До речі, в якій зараз спортивній формі знаходиться найбільш іменитий гравець «Звягеля» Блізніченко, в активі якого виступи за відомі українські та зарубіжні клуби?
– Відчувається, що Андрій багато пропустив й тому йому ще потрібен час, аби відновити бойові кондиції.

– Що скажете про перший матч «Звягеля» під Вашим керівництвом – з «Карпатами-2»?
– Суперник чинив впертий опір. Лише в середині першого тайму вдалося перехопити ініціативу й двічі відзначитися. Незважаючи на складні умови погоди обидві команди потішили змістовним футболом.

– Що не сподобалося в діях поліщуків?
– Не відчувалося належної збалансованості в командних діях. Можливо, це тому, що були відсутні через травми провідні гравці Максим Андрущенко, Андрій Нестеров, Валерій Скидан, Артур Ващишин та Андрій Власюк.

– Яке враження справили легіонери «Звягеля»?
– З-поміж них вирізнявся опорний півзахисник Борел Томандзото, але Венделл і Джордж Льюїс також кваліфіковані виконавці.

– Тоді наостанок, які завдання у «Звягеля» на поточний сезон?
– Підвищитися в класі. Звісно, бажано завоювати пряму путівку до Першої ліги. Ось чому дуже багато залежатиме від того, як в наступному турі «Звягель» в гостях зіграє з прихованим лідером – мирівською «Дружбою».

sport.ua