Україна

Прем'єр-ліга

Оболонь – Кривбас 0:0. Україна, 5-й тур. Звіт

Поєдинок був перенесений на дві години пізніше через спеку, що встановилася останніми днями в столиці України. Логічний крок, тим паче, що на «Оболонь-Арені» командам було що доводити. Господарям – невіпадковість перемоги над срібним призером минулого розіграшу «Дніпром-1» (2:1), а гостям – лідерські амбіції, адже в разі сьогоднішнього успіху колектив Юрія Вернидуба впритул наздоганяв би флагмана «Шахтар».

Віктор КОТОВ, «Футбольний клуб»

2023-08-28 21:15

Початок залишився за хлопцями Валерія Іващенка. Вони мали два шанси відзначитися вже в дебюті, однак Руслан Черненко пробив поруч із «дев’яткою», а Андрій Кліщук виграв ближній бій у Ростислава Таранухи. «Кривбас» доволі швидко вирівняв ігрову ситуацію, щоправда своїми небезпечними моментами так і не відповів.

А з середини тайму здебільшого на полі панувала… спека. Стартові швидкості зникли, тож міні-перерва на водопій напрошувалася сама собою. Після неї стало веселіше. Насамперед акліматизувалися гості, котрі збільшили тиск на ворота Назарія Федорівського, змусивши киян розраховувати хіба що на контрвипади. Й, слід зазначити, що вони були куди гострішими, ніж позиційні атаки криворіжців. Утім до перерви голів так і не трапилося.

Із початком другої половини тренери прогнозовано вдалися до замін, а гравці не змусили особливо довго чекати та гольові епізоди. Тарануха несподівано з оберту пробив під поперечину, на що блискуче зреагував Кліщук, а Федорівський урятував свою команду після виходу віч-на-віч Максима Задераки.

Розвинути певною мірою свої гольові зусилля супротивники не змогли. Кілька спроб змінити рахунок на табло вони здійснили, але з влучністю не склалося. Найбільш близьким до успіху, мабуть, був Максим Луньов, однак м’яч після його «пострілу» з ліній штрафного майданчика пройшов поруч зі стійкою. Натомість гості ледь не «привезли» самі собі – Данило Бескоровайний помилився, виклавши м’яч на ногу Данилу Карасю, проте киянин із близької відстані влучив прямо в голкіпера.

Після цієї нічиєї «Кривбас» піднявся на п’яту сходинку в трьох очках від лідера чемпіонських перегонів, а «Оболонь» вийшла на 12-ту сходинку, на один заліковий пункт відірвавшись від зони перехідних матчів.

ОБОЛОНЬ – КРИВБАС – 0:0
Оболонь:
Федорівський, Вовкун, Карась, Приймак, Прокопенко, Слободян (Груша, 46), Мороз, Черненко, Мединський, Тарануха (Нагієв, 81), Краснопір (Суханов, 69).
Кривбас: Кліщук, Дібанго, Бескоровайний, Стецьков, Понєдєльнік, Бізімана, Іліч (По, 65), Луньов (Семотюк, 86), Вакулко (Приходько, 65), Задерака (Кузик, 72), Устименко (Кожушко, 46).
Попередження: Слободян (34) – Луньов (41).

footclub.com.ua