Україна

Прем'єр-ліга

Верес – Минай 3:1. Україна, 27-й тур. Звіт

На рівненському «Авангарді» за чотири тури до фінішу зійшлися головні аутсайдери поточного чемпіонату України. В гості до «Вересу», що мав за плечима серію з чотирьох безвиграшних матчів (три поразки) завітав «Минай», який у другій частині сезону вражає (три перемоги та чотири нічиї в 11 іграх).

«Футбольний клуб»

2024-05-06 20:15

Свою блискучу форму закарпатці продемонстрували в Рівному фактично відразу після виходу на поле – вже в дебюті Артур Ременяк із другої спроби добив м’яч у сітку після свого ж влучання в поперечину. Однак до подій, що трапилося після, підопічні Желько Любеновича виявилися зовсім неготовими.

Команда Олега Шандрука під галас трибун улаштувала супернику справжній буревій. І, якби не блискуча гра на останньому рубежі Олександра Кемкіна, минайці ще до перерви могли б отримати повний козуб голів. Але голкіпер не врятував лише раз, коли Яго Сікейрі вдався підступний удар із-під свого опікуна.

Після перерви гості спробували провернути свій стартовий трюк, і це ледь їм не вдалося. Владислав Вакула цілив під дальню стійку, однак свою команду врятував Вадим Ющишин. Згодом Тимур Кораблін замикав передачу Дениса Устименка з вбивчої позиції, але лише покотив м’яча до рук голкіпера.

Натомість «Верес» зі своєю місією у відповідь знову впорався. Микола Гайдучик розрізним пасом вивів сам-на-сам із воротарем Віталія Дахновського, який обіграв кіпера й уразив уже порожні ворота.

«Минай» посилив тиск, заволодів м’ячем, і… знову пропустив, капітулювавши остаточно. Головний арбітр Ігор Пасхал за допомогою ВАР призначив пенальті за гру рукою Богдана Чуєва у власному штрафному майданчику. Кемкін із удар із позначки Дмитра Шастала впорався, але проти добивання джокера рівнян, що вийшов на заміну, виявився безсилим.

Завдяки сьогоднішній звитязі команда Шандрука залишила зону вильоту й перебуває в чотирьох очках від виходу з зони перехідних матчів. Колектив Любеновича знову опустився на останню сходинку таблиці, в чотирьох пунктах від можливості зіграти в рятівному плей-офф із представником Першої ліги.

ВЕРЕС – МИНАЙ – 3:1
Голи:
Яго Сікейра (30), Дахновський (62), Шастал (86) – Ременяк (5).
На 86-й хвилині Шастал (Верес) не реалізував пенальті (воротар).
Верес: Ющишин, Гакман, Курко, Вовченко, Сміян, Кучеров, Кльоц (Банада, 87), В.Шарай (Шастал, 64), Дахновський (Морозко, 64), Яго Сікейра (Кухарук, 64), Гайдучик (Шестаков, 77).
Минай: Кемкін, Кисіль (Нємчанінов, 81), Скиба, Чуєв, Дмитрук (Воробчак, 81), Вакула, Петько (Матюшенко, 77), Семотюк (Вітенчук, 65), Кораблін, Устименко, Ременяк (Гунічев, 65).
Попередження: Дахновський (28) – Скиба (72).

footclub.com.ua