Україна

Прем'єр-ліга

Ворскла – Шахтар 0:1. Україна, 24-й тур. Звіт

«Шахтар» в рамках 24 туру елітного дивізіону чемпіонату України відправився у гості до «Ворскли». 

2024-04-14 15:10

В старті гірників вийшли Дмитро Криськів та Данило Сікан. У полтавців відзначимо появу Якубу Наджееба та Артема Челядіна.

«Шахтар» доволі швидко пристосувався до не дуже якісного газону та йде в атаку великими силами. На п’ятій хвилині Ісенко невдало зіграв на виході, Бондаренко головою скинув м'яч на дальню стійку, але Сікан не встиг замкнути пас. Згодом, «Ворскла» змогла трохи відсунути гру від своїх воріт, але в одному з епізодів. Кевін втік лівим флангом та зробив прострільний пас на Зубкова – Олександр пробив, але Ісенко ногою відбив удар. Втім, Сікан був перший на добиванні та не залишив шансів голкіперу. 0:1.

Полтавці не знітились та намагались йти в атаки великими силами. Однак момент прийшов з контрвипаду – Степанюк далеченько відпустив м'яч при прийманні, а Різник цим скористався та забрав ігровий снаряд, зробивши декілька кроків вперед. «Шахтар» намагався користуватись моментами, коли Ворскла розкривалась та міг подвоїти перевагу – Кевін та Сікан знов розірвали фланг супротивника, Георгій викотив м'яч на Сікана, але той запізнився з ударом і Пердута йому завадив.

Команди пішли відпочивати за рахунку 0:1, а вже в першій треті другої половини «Шахтар» залишився в меншості. Кевін прострілив з лівого флангу на Сікана – той пробив в один дотик, але Ісенко врятував. На добиванні Зубков не дотягнувся до м'яча і зачепив голову голкіпера. Арбітр одразу показав червону картку, а після підтвердив своє рішення передивившись повтор епізоду.

«Ворскла» володіла територіальною перевагою, проте не могла конвертувати її в небезпечні моменти. «Шахтар» шукав свій момент у швидкому випаді. Одного разу Бондаренко виривався на побачення з Ісенко, але був занадто повільним та дозволив опоненту себе наздогнати.

«Ворскла» намагалась провести фінальний штурм, але так і не змогла здивувати захисників супротивника. «Шахтар» утримав переможний рахунок та набрав три бали.

ВОРСКЛА – ШАХТАР – 0:1
Гол:
Сікан (23).
Ворскла: Ісенко, Крупський, Хрипчук, Пердута, Якубу (Ковталюк, 69), Павлюк, Сіссоко, Кане, Челядін (Амількар, 82), Мякушко (Нестеренко, 53), Степанюк.
Шахтар: Різник, Конопля, Бондар, Матвієнко, Азаров, Криськів, Бондаренко (Назарина, 74), Судаков (Степаненко, 88), Зубков, Кевін (Марлон, 62), Сікан (Траоре, 74).
Попередження: Крупський (73).
Вилучення: Зубков (56).

football.ua