Україна

Прем'єр-ліга

Кривбас – Чорноморець 1:0. Україна, 10-й тур. Звіт

У центральному поєдинку туру зустрілися команди, які перебувають у лідируючій групі. Більш того, на кону цього протистояння стояло лідерство в УПЛ – переможець дуелі на стадіоні «Гірник» мав очолити турнірну таблицю.

«Футбольний клуб»

2023-10-08 19:15

Мабуть саме така вагоме підґрунтя вплинуло на гру команд, зустріч яких прогнозувалася доволі результативною. Однак гольових епізодів у Кривому Розі, принаймні до перерви, трапилося обмаль.

Дебют першого тайму відразу подарував момент – Данило Варакута здійснив чудовий сейв після «пострілу» Клима Приходка з декількох метрів. Але надалі не пішло. Гострота була, бажання також, а ось із завершенням не складалося. Андрій Кліщук не дав забити «в роздягальню» Гаю Хадіді, на тому суперники й пішли на відпочинок.

Друга половина також не віщувала чогось незвичайного, аж незабаром трапився пенальті. Господарі розігнали швидку атаку, Денис Кузик мчав до м'яча, коли його збили в штрафному майданчику. Приходько з «позначки» не вхибив, пробивши в центр воріт, тоді як Варакута стрибнув у кут.

Цей епізод скинув із команд усі обмеження й надалі пішов відкритий футбол. Шанси забити мали обидва опоненти. Підопічні Романа Григорчука мчали вперед, хлопці Юрія Вернидуба кілька разів ловили їх у контратаках, однак блискуче діяли воротарі.

Фінальний свисток застав «Чорноморець» в атаці, але одеситам так і не судилося зіграти сьогодні бодай унічию. «Моряки» залишилися на п’ятому рядку таблиці, а «Кривбас» святкує успіх – на міжнародну паузу, що пов’язана з іграми збірних, криворіжці йдуть лідерами, на очко випереджаючи «Полісся».

КРИВБАС – ЧОРНОМОРЕЦЬ – 1:0
Гол:
Приходько (58, з пенальті).
Кривбас: Кліщук, Понєдєльнік, Бескоровайний, Стецьков, Нябейє, Кузик (По, 60), Приходько, Бізімана, Вакулко (Татарков, 7; Семотюк, 85), Задерака, Кожушко.
Чорноморець: Варакута, Єрмаков, Салюк, Путря, Брагару, Васильєв, Дада (Бадібанга, 77), Шпорн (Авагімян, 77), Штогрин, Хадіда (Ієде, 46), Бойчук (Вакула, 46).
Попередження: Кузик (37), Бескоровайний (78), Понєдєльнік (82).

footclub.com.ua