Україна

Прем'єр-ліга

ЛНЗ – Шахтар 0:3. Україна, 26-й тур. Звіт

Підопічні Олега Дулуба дуже старалися, але для того, щоб відібрати очки у гірників, не вистачило класу.

2024-04-27 20:14

Від старту зустрічі «гірники» діяли першим номером, проте початок матчу запам’ятався неприємним епізодом: у дебюті півзахисник «Шахтаря» Артем Бондаренко травмувався, і на 9-й хвилині його замінив Марлон Гомес.

Тривалий час господарі завдяки грамотно побудованій обороні та високому пресингу стримували донеччан на відстані від власного штрафного, але в другій половині тайму підопічним Маріно Пушича вдалося створити кілька небезпечних моментів і врешті забити.

Спочатку Сікан з паса Зубкова із вигідної позиції влучив у голкіпера, а у відповідь Ейнел з-за меж карного пробив поруч зі стійкою. Рахунок було відкрито на 40-й хвилині: Кевін розібрався на лівому фланзі та зручно навісив на дальню стійку, яку ударом головою замкнув Данило Сікан – 0:1.

По перерві активніше в атаці заграли й господарі: після подачі Рибалки Педріньйо ледь не зрізав м’яч у свої ворота – врятувала штанга, а з непростим ударом Яшарі впорався Різник.

Проте забити на 62-й хвилині знову змогли саме «оранжево-чорні». Марлон Гомес пресингом відібрав м’яч у Рибалки перед штрафним черкаської команди та віддав під удар Георгію Судакову, який не залишив шансів воротареві – 0:2.

Тренерській штаб донеччан освіжив лінію нападу подвійною заміною, випустивши Траоре та Егіналду. Бразилець майже одразу міг відзначитися, коли з правого краю штрафного бив низом у дальній кут, але м’яч на сантиметри розминувся зі стійкою. Свій шанс мали й господарі – після непоганої комбінації Бойко потужно пробив у ближній, але Різник парирував. А на другій компенсованій хвилині забив настирливий Егіналду: отримавши м’яч на лівому фланзі штрафного Егіналду обігрався в стінку з Траоре на вразив дальній кут.

ЛНЗ – «Шахтар» – 0:3
Голы: Сікан (40), Судаков (63), Егіналду (90+2).
ЛНЗ: Кучеренко, Муравський, Саліху, Стасюк, Г.Пасич, Яшарі, Бар (Бойко, 62), Рибалка, Ейнел, Наумець (Насонов, 72), Молло (Хобленко, 46).
Шахтар: Різник, Педріньо, Бондар, Матвієнко, Конопля, Степаненко, Судаков, Зубков (Егіналду, 66), Бондаренко (Марлон, 9), Кевін (Швед, 88), Сікан (Траоре, 66).
Попередження: Яшарі (24), Ейнел (73) – Сікан (45+3).



shakhtar.com