Україна

Прем'єр-ліга

Чорноморець – Олександрія 3:2. Україна, 23-й тур. Звіт

Зашвидке вилучення в складі команди Руслана Ротаня не завадило команді забити два м’ячі, але на більше гостей не вистачило.

2024-04-07 15:10

«Олександрія» явно хотіла помститися за побиття 1:5 у першому колі. Підопічні Руслана Ротаня відразу кинулись на ворота Данила Варакути і створили кілька моментів. Кіпер «Чорноморця» встояв, а партнери забили з першого нормального виходу на чужу половину. Максим Брагару отримав чудову передачу з глибини, накрутив захисників і пробив. Микита Шевченко парирував, але прямо на ногу Богдану Бойчуку – 1:0.

Незабаром становище гостей стало катастрофічним. Кампуш відверто штовхнув Андрія Штогріна, який вибігав на рандеву з кіпером – пенальті. Після перегляду повтору Денис Шурман ще й вилучив легіонера «Олександрії», хоча спочатку показав лише жовту. Ілля Путря з 11 метрів подвоїв перевагу «моряків».

Команда Ротаня розвалилася остаточно, ризикуючи отримати ще один погром. Господарі заходили до карного майданчика Шевченка, наче до себе додому. Бадібанга прострілив на дальню стійку – ніхто не накрив ні Штогріна, ні Віталія Єрмакова, який з кількох сантиметрів заніс м'яч у ворота. Андрій навіть образився на партнера, бо вірив, що круглий і без втручання мав закотитися у ворота.

Надію на камбек «Олександрії» подарував Максим Брагару. У компенсований час півфіналіст молодіжного Євро на своїй половині вигадав поперечну передачу, за яку дитячі тренери відразу дають поза вуха. Артем Шулянський м'яч перехопив та зробив рахунок 3:1.

В дебюті другої половини Брагару обрізався ще раз, і Олександр Бєляєв скоротив відставання до мінімуму. Лідер «Чорноморця» ще й міг вилучитись, але Шурман не дав йому другу жовту. «Моряки» змогли заспокоїтись та більше не припускались таких грубих помилок.

Перемога дозволила команді Романа Григорчука закріпитися на восьмій сходинці – виліт не загрожує, але і єврокубки не світять. «Олександрія» зазнала першої «футбольної» поразки у 2024 році (невдачу імені Івана Калюжного з «Шахтарем» присудили в кабінетах). Хлопці Ротаня також не мають особливих амбіцій, хоча їм для спокою краще здобути ще кілька перемог.

ЧОРНОМОРЕЦЬ – ОЛЕКСАНДРІЯ – 3:2
Голи:
Бойчук (10), Путря (18, з пенальті), Єрмаков (45) – Шулянський (45+2), Бєляєв (53).
Чорноморець: Варакута, Путря, Салюк, Гучек, Єрмаков, Бойчук (Ієде, 54), Васильєв, Брагару, Бадібанга (Альваренга, 74), Кузик, Штогрін.
Олександрія: Шевченко, Копина, Логінов, Кампуш, Мартинюк, Калюжний (Смирний, 76), Михайленко (Костишин, 86), Бєляєв (Шостак, 65), Калитвинцев, Кулаков (Де, 65), Шулянський (Сігеєв, 76).
Попередження: Альваренга (85), Варакута (89).
Вилучення: Кампуш (14).

football24.ua