Україна

Прем'єр-ліга

Верес – Динамо 1:1. Україна, 20-й тур. Звіт

Пенальті, реалізований «Вересом» на 9-й компенсованій хвилині, перервав переможну серію киян.  

Олег МОРОЗОВ, «Футбольний клуб»

2024-03-07 20:58

Перша зустріч суперників, не тільки в поточному році, але й в поточному сезоні, розпочалася із суттєвою затримкою, що за часом тривала майже цілий тайм. Причина звична – потенційна загроза з повітря через активність наших ворогів. Кажуть, форс-мажорні заходи пройшли за планом, і дві з половиною тисячі уболівальників, що зібралися на «Авангарді», дисципліновано попрямували в розташовані неподалік укриття.

Своєрідною компенсацією за незаплановану паузу став жвавий дебют зустрічі. Уже на 5-й хвилині після обрізки Миколи Шапаренка господарі отримали гарний шанс засмутити фаворита. Владислав Шарай зіграв на перехопленні, а Марко Мрвальєвич, відтіснивши Дениса Попова, вивалився на вбивчу позицію. Попри невелику відстань до чорногорського форварда, Георгій Бущан на удар зреагував і, як виявилося, розпочав гольову атаку.

М’яч підхопив Владислав Дубінчак, вирізав діагональ направо на тезку Кабаєва, а вже той, змістившись до центру, хорошим пасом знайшов на дальньому боці карного майданчика Назара Волошина. Якоїсь дрібнички не вистачило двом рівненським Євгенам – спочатку Шевченку, а потім Морозку, щоб перервати цю комбінацію, і в результаті динамівський вінгер таки отримав свою «бандероль». Отримав і чітко відіслав її у дальній нижній кут воріт Богдана Когута – 1:0!

Були б кияни ефективнішими в завершальній стадії, матч, напевне, міг би бути закритим ще задовго до перерви. Проте гостям не щастило. Так, міг забивати Олександр Андрієвський, який заміняв у «старті» «біло-синіх» Володимира Бражка, однак після «гармати» хавбека метрів із 18 «ядро» прийняла на себе поперечина. Пізніше флангову передачу Дубінчака ледве не перетворив на асист захисник «Вереса» Жуліо Сезар, здорово налякавши свого воротаря. Нарешті зовсім трішки влучності бракувало Попову, який вправно зіграв на другому поверсі після подачі кутового.

Київ прогнозовано більше володів м‘ячем і територією, частіше доводив справу до ударів, проте завершив перший тайм із слизькою перевагою в рахунку. Зрозуміло, що підопічні Олександра Шовковського розраховували на спокійніший сценарій, який міг забезпечити лише другий гол – з думками про нього динамівці і вийшли з роздягальні. Про гол, але вже в інші ворота, мріяла й команда Олега Шандрука, проте її спроби змінити ситуацію виглядали занадто скромними.

Ба більше, дуже багато часу господарі мали проводити в обороні, стримуючи тиск суперника. Щоправда, тиск цей майже не трансформувався у небезпечні моменти. Хоча прорив до воріт Волошина, як і простріл на лінію воротарського у бік набігаючого Владислава Ваната виглядали достатньо перспективними.

Зрештою «Верес» почав ризикувати і зумів на якійсь час перевести гру ближче до володінь Бущана. Були й кутові, й удари, і штрафний, який із дуже гарної позиції, але дуже невдало виконав Денис Янаков. Себто в біло-синьому таборі було тривожно.

Кульмінація настала вже у компенсований час, коли після стику свіжого Беніто з Мрвальєвичем і підказки з боку VAR арбітр призначив пенальті у ворота «Динамо». Сам постраждалий 11-метровий і реалізував.

Кияни втратили перемогу на 9-й доданій хвилині, а разом з цим і можливість піднятися на третю сходинку. Щодо «Вереса», то він, попри здобуте очко, залишився п’ятнадцятим.

ВЕРЕС – ДИНАМО 1:1
Голи: 
Мрвальєвич (90+9, з пенальті) – Волошин (5).
Верес: Когут, Морозко , Кучеренко, Ж.Сезар, Шевченко (Вовченко, 87), Кучеров, Шастал , В.Шарай (Янаков, 60), Банада (Кухарук, 46), Гайдучик (М.Шестаков, 67), Мрвальєвич.
Динамо: Бущан, Караваєв, Попов, Михавко, Дубінчак, Андрієвський, Шапаренко (Сирота, 90), Шепелєв, Кабаєв (Беніто, 85), Волошин (Дячук, 85), Ванат.
Попередження: В.Шарай (33), Мрвальєвич (35), Ж,Сезар (90+5), Морозко (90+5) – Попов (16), Ванат (90+2), Бущан (90+5).
Арбітр – Дмитро Панчишин (Хараків).
7 березня. Рівне. Ст-н «Авангард». -1’C. 2 500 глядачів.

footclub.com.ua