Україна

Прем'єр-ліга

Зоря – Чорноморець 1:0. Україна, 24-й тур. Звіт

Луганчани завдяки голу Ігоря Горбача мінімально перемогли «моряків» та відірвалися від зони вильоту.

2024-04-14 17:32

«Зоря» не перемагала у двох матчах поспіль, а от «Чорноморець» втримав перемогу над «Олександрією» (3:2) в минулому турі. На початку гри луганці були трохи активніші та повели в рахунку на 12-й хвилині. Після подачі Бутка Салюк помилився позиційно, а Горбач, права на якого належать «Динамо», головою замкнув подачу.

Після цього «Зоря» мала дві спроби здалеку від Антюха та Батагова, але обидва рази Варакута здійснював сейви. По-справжньому гостро було на 36-й хвилині. Горбач п'яткою в стрибку перекинув захисника та віддав на хід Яцику, який втік від захисника, прибрав другого та пробив, але голкіпер і тут класно зіграв. Перша половина завершилась з шаленою перевагою «Зорі» за ударами – 13:4.

Другий тайм також розпочався з атак луганців. Яцик протягнув м'яч до штрафного та віддав на Антюха, а той пробив у ближній кут – знову Варакута. «Чорноморець» спробував поконтролювати м'яч, а «Зоря» відповідала гострими атаками. Так, двічі трохи неточно пробивав Горбач (моменти створили Яцик та Антюх). Під кінець зустрічі «Зоря» підсіла, а підопічні Романа Григорчука спробувала відігратись, а луганці ледь не подвоїли перевагу, але Жуніор Рейс не реалізував вихід віч-на-віч.

Таким чином, «Зоря» набрала 26 очок та піднялась на 10 місце, обігнавши «Колос» та «Олександрію». «Чорноморець» з 29 пунктами залишився восьмим.

ЗОРЯ – ЧОРНОМОРЕЦЬ – 1:0
Гол:
Горбач (12).
Зоря: Сапутін, Бутко, Джордан, Батагов, Вантух, Башич, Антюх (Мишньов, 87), Чурко (Дришлюк, 81), Яцик (Бугай, 87), Кирюханцев (Жуніор Рейс, 73), Горбач (Ндур, 73).
Чорноморець: Варакута, Путря (Голуб, 90+1), Салюк, Гучек, Єрмаков, Альваренга, Васильєв, Кузик (Зе Гомеш, 80), Бадібанга, Авагімян (Присяжнюк, 80), Штогрін.
Попередження: Жуніор Рейс (86).

football24.ua