Україна

Перша ліга

Підлепенець: «До ключових ігор «Карпати» підійдуть у оптимальній формі»

2024-04-10 16:04

Цей стрімкий вінгер, яскраво про себе заявивши в запорізькому «Металурзі», отримав запрошення з іспанського «Депортиво». Після проби сил у Ла-Коруньї добре грав за харківський «Металіст», звідки перейшов у львівські «Карпати». І от вам Підлепенець у своєму праймі – в матчі проти ФСК «Маріуполь» Євген створив перші голи для Полегенька та Ігоря Невеса Алвеса, а потім і сам забив з пасу бразильця.

Звісно, участь у всіх трьох голах лідера в матчі, який завершився вольовою перемогою його команди, – це виконання нормативу на звання героя туру. Тож найкращий гравець третього туру весняної частини сезону у Першій лізі Євген Підлепенець поділився враженнями від перемоги над «Маріуполем» – 3:1, а також відзначив прогрес львівського клубу.

– Наскільки для вас приємним та важливим є визнанням найкращим гравцем туру у Першій лізі?
– Безумовно, мене переповнюють позитивні емоції, – розповів Sport Arena Євген. – Щиро вдячний партнерам по команді, а також вболівальникам. Намагатимуся у кожній грі приносити якомога більше користі Карпатам.

– Ваша команда розпочала сезон з перемог, але до гри залишалося чимало питань. На чому насамперед працювали, щоб досягнути прогресу? Що вам говорив Мирон Маркевич?
– Щасливі, що навесні очок ще не втрачали. Поки що ми ще у пошуках свого найкращого футболу. Сподіваємося, що прогресуватимемо від матчу до матчу. Відповідальність звичайно тисне, адже боротьба за чемпіонство це завжди випробування. Налаштовуємося завжди на перемогу. Розуміємо, що маємо тримати свій високий рівень і це непросто. Тренер від нас вимагає більш якісної гри в атаці.

Карпати додають від матчу до матчу. До надважливих ігор з Лівим берегом та Інгульцем підійдемо в своїй оптимальній формі. Нам треба грати більше агресивно у відборі, але над цим працюємо.

– Можливо, відповідальність за результат занадто тисне на команду і не дає змогу демонструвати свою найкращу гру?

– Сподобалася гра нашого суперника. У Маріуполі грають індивідуально сильні футболісти. Приємно, коли суперники грають, а не відбиваються. Олег Краснопьоров сповідує сучасний футбол і це заслуговує на повагу. Бажаю їм успіхів.

– Вже на п’ятій хвилині ви пропустили. Можливо, цей холодний душ у дебюті протистояння вам навіть допоміг?

– Ми не вперше опинилися у такій ситуації, тому знали що робити. Розуміли, що вся гра ще попереду і насамперед важливо грати у свій футбол. Задоволені, що змогли не тільки відігратися, а й виграли. Зламати Карпати дуже складно.

– В середині першого тайму ви віддали шикарну розрізну передачу на Полегенька. Награєте такі комбінації на тренуваннях?

– Отримав задоволення від голу, якому посприяла майже вся команда. Варто відзначити футболістів, які відбирали м’яч, а також Ігора Невеса, який перевів м’яч на мій фланг. Павло все зробив на високому рівні і довів атаку до логічного завершення.

– Також ви взяли участь у другому голі команди. Пригадайте той епізод?

– Наша команда знову якісно зіграла у пресингу, змусили суперника помилитися. Я віддав не надто зручну передачу на Невеса, але він майстерно розібрався в епізоді. Безумовно, фортуна посміхнулася нашій команді, але щастить сильнішим.

– Ще у першому таймі ви могли забити, але дещо не пощастило. Тренерський штаб наголошував постійно вриватися у заключну третину поля?

– Тренерський штаб завжди наголошує на важливості грати на випередження у штрафній суперника. Це ми награємо на тренуваннях. На жаль, моменти не реалізував. Відзначу шикарний пас Фетька, але забити не зміг.

– На початку другого тайму ви розхитали суперників і лівою пробили у дальній кут. Розуміли, що за такої гри це ключовий гол?

– Розуміли, що свого вже не віддамо. Цей гол нам надав ще більшої впевненості, а суперників дещо надломив. Приємно забивати красиві і важливі м’ячі.

– Гол та два асисти це дійсно вражаючі показники. Напевно, ваш найкращий матч у сезоні?

– Насамперед дуже якісно зіграла вся команда. Безумовно, щасливий що відіграв на високому рівні, віддавав та забивав. Проте, мій найкращий матч ще попереду.

– У минулому турі дебютував за Карпати 19-річний Олександр Фетько. Привітали молодого партнера по команді з дебютом? Він може вже незабаром стати лідером команди?

– Мені дуже симпатизує гра цього молодого хлопця. Він не боїться брати ініціативу на себе, постійно намагається йти в обіграш. Це неординарний футболісти, який у майбутньому може стати зіркою. Думаю, що він допоможе Карпатам.

– У наступному турі гратимете на виїзді проти Лівого берега. Напевно, це головне випробовування для команди у цьому сезоні?

– Очікуємо на цікаву та водночас складну гру. Найбільші випробування у нашої команди ще попереду. Якщо гратимемо у свій найкращий футбол, то досягнемо результату. Налаштовані тільки на перемогу.

sportarena.com