Турніри

Молодь

Кваліфікація Євро-2025 (U-21). Україна – Північна Ірландія 1:0 Непростий почин

Перемогу нашій молодіжці на старті відбору чемпіонату Європи забезпечив влучний удар Віталія Романа.

2023-09-12 23:02

Сьогодні, 12 вересня молодіжна збірна України провела свій стартовий поєдинок відбору на Євро-2025 (U-21) – проти команди Північної Ірландії.

Чотири дні тому синьо-жовті відіграли свій перший матч під керівництвом Унаї Мельгоси – у спарингу поступилися одноліткам із Німеччини (0:2). Тепер же на нашу команду очікував старт у кваліфікаційному турнірі Євро-2025 (U-21). Українці приймали Північну Ірландію у словацькому Попраді.

Наша команда одразу ж заволоділа м’ячем, проте опоненти вміло оборонялися. Лише на 20-й хвилині Брагару завдав першого удару у площину, пізніше він же не зумів поцілити в дальній кут. Згодом північноірландці ледь не скористалися помилкою Салюка, який невдало скинув на Нещерета, але м’яч із лінії вибив Роман. Наприкінці першого тайму Маршалл ударом здалеку і Смоляков після обіграшу з Рубчинскьким змусили реагувати голкіперів.

Друга половина гри розпочалася з удару Макгакіна у площину. Українці знову отримали контроль над м’ячем, однак до справжньої небезпеки біля воріт суперника справа не доходила. Натомість на 63-й хвилині Макгакін прорвався лівим флангом, увійшов до штрафного і пробив у ближній кут – Нещерет виручив.

Утім, заміни від Унаї Мельгоси вплинули на хід гри. На 70-й хвилині комбінацію за участю Квасниці та Краснопіра влучним ударом із лінії штрафного завершив Роман – 1:0. Наприкінці зустрічі українці завдали ще кількох ударів по воротах, тоді як суперникам серйозно потурбувати Нещерета не вдалося. Тож синьо-жовті стартують із перемоги.

УКРАЇНА (U-21) – ПІВНІЧНА ІРЛАНДІЯ (U-21) – 1:0
Гол: 
Роман (70).
Україна U-21: Нещерет, Смоляков, Багатов, Салюк, Роман, Рубчинський, Бражко, Ярмолюк (Лосенко, 88), Волошин (Квасниця, 57), В’юнник (Краснопір, 68), Брагару.
Північна Ірландія U-21: Макмуллан, Форбс, Стюарт, Фогарті (Маккозленд, 84), Макклелланд – Джонстон, Макдоннелл, Маршалл (Маккі, 69), Маккірнен (Глінн, 75), Келлі (Девлін, 76), Макгакін (Аллен, 84).
Попередження: Батагов (після гри) – Маршалл (66), Форбс (після гри).

 

uaf.ua