Турніри

Молодь

U-19: Динамо – ЛНЗ 6:0. Звіт про перемогу лідера

2024-04-07 15:26

У 23 турі чемпіонату України серед юнацьких команд «Динамо» приймало на клубній базі у Віті-Литовський однолітків з черкаського ЛНЗ.

«Динамо» підійшло до 23 туру у статусі лідера першості, у той час як команда з Черкас є прописним аутсайдером чемпіонату, відстаючи на 7 очок від передостаннього місця.

Господарі поля з перших хвилин домінували на полі та забили швидкі голи. Відкрито рахунок було після розіграшу кутового на 8-й хвилині. Андрій Маткевич навісив від кутового прапорця з лівого флангу в центр, на лінію воротарського майданчика, де Тарас Михавко перестрибнув усіх та ударом головою відправив м’яч у ворота, забивши свій другий м’яч у сезоні.

За дві хвилини кияни ледь не забили вдруге, проте захисники ЛНЗ двічі кидалися під м’яч після ударів з меж штрафного майданчика, останній з яких наносив Олексій Гусєв. Втім, другого взяття воріт довго чекати не довелося. На 13-й хвилині динамівці провели гостру атаку з правого флангу, яку започаткували Гусєв та Кремчанін. Гості винесли м’яч зі штрафного, проте на Кирила Осипенка, який чатував біля штрафного майданчика та відразу класно направив м’яч у кут воріт – 2:0.

Незважаючи на тотальну перевагу «біло-синіх», наступне взяття воріт відбулося вже по перерві, коли у складі обох команд відбулися перші заміни. На п’ятій хвилині тайму динамівці провели класну вертикальну атаку. Після передачі Білого Гусєв увірвався до штрафного майданчика правим флангом, фінтом прибрав захисника, перебравши м’яч собі під ліву ногу та спокійно низом відправив до сітки воріт – 3:0. 

Після чергових замін на 60-й хвилині гри на поле вийшов Віталій Лобко. За десять хвилин він відзначився голом, після передачі партнера одним дотиком прокинувши м’яч собі на хід та вразивши ворота ударом лівою у дальній кут з лінії штрафного майданчика. За кілька хвилин гості залишилися у меншості, коли голкіпер ЛНЗ Вадим Гайдай зіграв рукою за межами штрафного майданчика.

Деморалізовані гості пропустили ще двічі, при цьому два динамівця оформили по дублю. Спершу свій другий гол у матчі та сьомий у чемпіонаті забив Лобко, підхопивши м’яч у чужому штрафному майданчику та цього разу правою ногою вразивши ціль.

А поставив крапку у грі Олексій Гусєв, цього разу підключившись до атаки лівим флангом та після класної передачі Калина розстрілявши ворота. Забивши свій сьомий м’яч у чемпіонаті, Гусєв є найрезультативнішим захисником у першості.

Здобувши впевнену перемогу, команда Ігоря Костюка продовжує лідирувати у Чемпіонаті U-19. 

Чемпіонат U-19. 23 тур

ДИНАМО – ЛНЗ – 6:0
Голи: Михавко (8), Осипенко (13), Гусєв (50, 81), Лобко (70, 79)
Динамо: Суркіс, Гусєв, Балаба (к), Михавко (Захарченко, 46), Котуха, Озимай (Іщенко, 46), Осипенко, Білий (Янчишин, 75), Кремчанін, Маткевич (Калин, 60), Пономаренко (Лобко, 60). 
ЛНЗ: Гайдай, Голіченко, Штефанко, Звєрєв, Станкович, Вівденко, Луценко (Поліщук, 70), Мазур (к), Суханов, Велігорський (Кальчук, 46, Дубовий, 75), Італо (Гриб, 46). 
Попередження: Мазур (87)
Вилучення: Гайдай (73)

fcdynamo.com