Турніри

Молодь

Юнацька ліга УЄФА. Рух – Сараєво 1:1. Звіт

«Рух» зіграв внічию із «Сараєво» у Юнацькій лізі УЄФА. У першому матчі 1-го раунду єврокубка «жовто-чорні» зіграли 1:1 із чемпіоном Боснії та Герцеговини.

2023-10-04 17:17

«Рух» розпочав свій другий сезон у Юнацькій лізі УЄФА. Так, у 1-му раунді Шляху чемпіонів «жовто-чорні» зустрілись із ФК «Сараєво» з Боснії та Герцеговини. Зокрема, у першому (номінально домашньому) матчі «рухівці» приймали суперника у польській Стальовій Волі.

Львів’яни активно розпочали поєдинок та притисли суперника до його воріт. Зокрема, спочатку після довгої передачі Бакуса Панченко головою перекидав воротаря «Сараєво», але захисники підстрахували свого голкіпера. Згодом Поповський підключився по лівому флангу і прострілив на Панченка – нападник «Руху» з кількох метрів влучив у стійку та до того ж потрапив у положення поза грою. Також небезпечно здалеку пробивав Квас, але з його пострілом впорався воротар.

А вже у наступній атаці гості забили: воротар «Сараєво» вибив м’яч вперед, де боснійці виграли боротьбу та вивели на ударну позицію свого капітана Нурковіча, який відкрив рахунок у матчі. Пастух одразу ж міг зрівняти рахунок, втім влучив у стійку, а Панченко на добиванні скерував м’яч у ворота, проте судді не зарахували гол через офсайд у нападника «жовто-чорних». Ще один момент «рухівці» мали, коли Касарда прострілив у центр штрафного майданчика і Квас намагався пробити по воротах, але захисники «Сараєво» завадили йому це зробити.

На початку другого тайму гра дещо вирівнялась, але м’яч й надалі більше контролювали «жовто-чорні». А на 65-ій хвилині Квас заробив пенальті. До позначки підійшов Кітела та впевнено реалізував одинадцятиметровий, зрівнявши рахунок у матчі. Після цього «Рух» повністю контролював гру та намагався вийти вперед. Зокрема, львів’яни створили кілька небезпечних моментів поблизу воріт «Сараєво», але Панченко, Квас та Музичук свої нагоди не використали. Тоді як на останніх хвилинах «жовто-чорні» залишились у меншості – друге попередження отримав Кітела.

У підсумку, нічия 1:1 за ігрової переваги «Руху». Матч-відповідь відбудеться 25 жовтня у Сараєво, де команди й визначать, хто з них пройде у 2-й раунд Юнацької ліги УЄФА.

Юнацька ліга УЄФА. Перший раунд плей-офф Шляху чемпіонів. Перший матч

РУХ U19 – САРАЄВО U19 – 1:1
Голи:
Кітела (66, з пенальті) – Нуркович (23).
Рух: Бакус, Поповський, Холод, Турко, Кітела, Бойко, Пастух, Денисов (Штокал, 88), Квас, Касарда (Шайда, 67), Панченко (Музичук, 83).
Попередження: Бойко (76), Пастух (86), Кітела (90+2), Музичук (90+6).
Вилучення: Кітела (90+4, друге попередження).

fcruhlviv.com