Турніри

Молодь

Визначилися суперники юнацької збірної України на Євро-2024 (U-17)

Відбулося жеребкування фінального турніру чемпіонату Європи 2024 року серед гравців до 17-ти років. 

2024-04-03 20:25

Своїх суперників дізналася юнацька збірна України (футболісти не старші 2007 року народження).

12 березня наша команда під керівництвом Юрія Мороза завершила боротьбу в еліт-раунді відбору Євро-2024 серед гравців до 17-ти років перемогою над Словаччиною (3:0). Враховуючи той факт, що раніше синьо-жовті здолали Грецію (2:0) та Швейцарію (3:0), вони й стали переможцями групи 4 і володарями путівки до фінального турніру.

Сам форум за участі 16 збірних проходитиме з 20 травня до 5 червня 2024 року на Кіпрі – на шести стадіонах Ахни, Ларнаки, Паралімні та Лімасола. У фінальну стадію, куди одразу потрапила країна-господар, за підсумками березневих матчів вийшли вісім переможців груп еліт-раунду відбору та сім володарів других місць із найкращими результатами (зайвою виявилася Бельгія).

Жеребкування фінального турніру відбулося сьогодні, 3 квітня в кіпрській Ая-Напі. 16 команд були розподілені на чотири групи по чотири учасники. До чвертьфіналу виходять по дві найкращі команди. Далі за сіткою – півфінали і фінал 5 червня в Лімасолі.

Кіпр та сім найкращих збірних серед переможців груп еліт-раунду кваліфікації, згідно регламенту, були сіяними. Критерії в заочному конкурсі наступні:

– більша кількість набраних очок в еліт-раунді відбору;

– краща різниця м'ячів;

– більша кількість забитих м'ячів;

– менша сума дисциплінарних очок за жовтими та червоними картками, отриманими гравцями та офіційними особами команд (червона картка – три очки, жовта картка – одне очко, вилучення за дві жовті картки в одному матчі – три очки);

– вища позиція в рейтингу коефіцієнтів.

Отже, з найкращим з-поміж усіх переможців груп показником у дев'ять очок і різницею м'ячів 8–0 Україна потрапила під час жеребкування до числа сіяних.

За підсумками жеребкування синьо-жовті потрапили до групи А, де зіграють із командами Кіпру, Сербії та Чехії.

Результати жеребкування фінального турніру Євро-2024 (U-17)

Група А: Кіпр, Україна, Сербія, Чехія.

Група В: Данія, Австрія, Хорватія, Уельс.

Група С: Італія, Швеція, Словаччина, Польща.

Група D: Франція, Португалія, Іспанія, Англія.

Додамо, що для української збірної U-17 це буде 11-й фінальний турнір чемпіонату Європи.

uaf.com