Турніри

Ліга конференцій

Коваль: «Гравці «Зорі» мотивовані – це факт»

2023-12-14 09:23

Наставник «Зорі» Юрій Коваль поспілкувався з журналістами напередодні гри 6-го туру Ліги конференцій проти «Брейдабліка».

– Буде важка гра завтра. Так, у суперника закінчився чемпіонат. Вони не грають календарні матчі. Два тижні тому зіграти в Лізі конференцій. Але до одного поєдинку завжди можна підготуватись. «Брейдаблік» достатньо добра команда. Сьогодні немає клубів нетехнічних чи неготових. Усюди працюють спеціалісти. Збірна Ісландії добивалася успіхів в світових турнірах. Тому, гра буде складною.

Важливо, наскільки в наших гравців вистачає ще терпіння. Є сили, є майстерність, а ось з «Маккабі» та «Гентом» не вистачало саме терпіння працювати проти м’яча, коли спочатку м’яч був у суперника, а потім треба було проводити власні атаки.

Те, що гравці мотивовані – це факт. По-перше: це престиж країни, це залікові пункти, які допомагають в підсумку рано чи пізно грати в єврокубках більшій кількості команд. По-друге: це престиж гравців. По-третє: це бонуси, які виплачуються клубу за перемогу. Сподіваюся, що ті гравці, котрі завтра вийдуть на поле, зроблять все від себе залежне, щоб здобути перемогу.

– Це фінальна зустріч для нас в 2023-му році. Чи є хвилювання з приводу того, що може бути у когось «відпускний настрій»?
– Професіоналізм тренера – побачити гравців, котрі вже втомилися психологічно чи фізично. Хоча, на мою думку, все в головах футболістів. Кількість матчів, котрі проводять ведучі гравці світу каже про те, що все залежить від менталітету, від бажання. Відпускний настрій повинен бути тоді, коли гравець вже взяв валізу та вийшов. Якщо немає оптимального стану в грі, значить це вже тренерські питання. Тоді треба знаходити тих гравців, котрі мотивовані.

zarya-lugansk.com