Турніри

Ліга чемпіонів

«Шахтар» – це більше, ніж просто клуб», – іспанські ЗМІ – про матч із «Реалом»

Іспанські журналісти здивовані грою «Реала» у матчі з «Шахтарем». Ніхто не очікував, що мадридський клуб до останніх хвилин програватиме, а вирішальний гол заб'є Рюдігер.

Антон ПРОКОПОВ, Footboom.com

2022-10-12 12:00

Місцеві ЗМІ впевнені, що «Реал» недостатньо серйозно поставився до «Шахтаря», зарано почавши думати про майбутній матч із «Барселоною». Тому футболісти не змогли належним чином налаштуватися. І виявилися не готовими до того, що «Шахтар» так впевнено та добре гратиме.

Також іспанські журналісти зазначають, що «Реал» забезпечив собі достроковий вихід до наступного раунду, але зараз це нікого не тішить, адже гра мадридського клубу розчарувала всіх.

MUNDO DEPORTIVO

«Реал» вийшов у 1/8 фіналу Ліги чемпіонів після нічиї з «Шахтарем» на останньому подиху», – журналіст Mundo Deportivo наголошує на тому, що іспанський клуб вже забезпечив собі вихід у наступний раунд, оскільки він уже не опуститься нижче другого місця у цій групі.

– Гол Рюдігера не просто допоміг «Реалу» зіграти внічию, а й забезпечив вихід у наступний раунд, оскільки Мадрид уже не зможе опуститися нижче другого місця, адже в останньому турі «Шахтар» зіграє з «Лейпцигом», а отже, хтось з точно втратить очки. Але це єдине, що може порадувати Анчелотті після такої слабкої гри далеко не з найсильнішим суперником.

«Реал» вийшов на поле з думками про матч з «Барселоною». Судячи з їхньої повільної гри, футболісти навіть не сумнівалися, що зможуть обіграти «Шахтар», не докладаючи особливих зусиль. Анчелотті дав пограти деяким запасним футболістам, але зрештою вони ще більше розчарували, бо не змогли нічого вдіяти з «Шахтарем».

Українську команду варто похвалити за таку спокійну та впевнену гру. Якби Траоре пробив трохи точніше, «Шахтар» вигравав би 2:0 і тоді «Реал» точно не зміг зіграти навіть внічию. На щастя для гостей, українці не реалізували всі моменти, які в них були. Завдяки цьому «Реал» до останнього моменту мав шанс врятувати гру, і він цим скористався. Відчайдушний стрибок Рюдігера допоміг забити гол, але сам футболіст серйозно постраждав під час зіткнення з Трубіним. І це може стати ще однією проблемою для «Реала» перед грою з «Барселоною».

«Реал» зумів врятувати гру, зігравши внічию. Але матч розчарував усіх і залишив багато запитань щодо того, чи готова команда Анчелотті вигравати у «Барселони».

AS

«Криваве очко», – з такою назвою виходить звіт про матч на сайті AS. Журналіст вважає, що гравці «Реала» були байдужі до результату у грі з «Шахтарем», але таки змогли зіграти внічию. Також він пише про огидну гру Азара, закривавленого Рюдегера та вихід «Реала» до наступного раунду Ліги чемпіонів.

– «Реал» найбільше вигравав Лігу чемпіонів, тому для Анчелотті дуже важливо виграти чемпіонат Іспанії. Італійський тренер дуже поважає «Барселону», тому готується до неї дуже ретельно, боячись програти. Саме тому Анчелотті зробив низку замін, випустивши на поле резервних гравців, які явно його розчарували. Але думаючи про «Барселону», «Реал» недооцінив українців, їхній характер та волю до перемоги. «Шахтар» – це більше, ніж просто клуб. Це символ перемог українців у найпрестижнішому турнірі не лише Європи, а й усього світу. За «Шахтарем» та його успіхами уважно стежать, про них довго говорять далеко не лише в Україні.

Мужня гра «Шахтаря», який вийшов на поле за кілька днів після чергової жахливої ??атаки з боку Росії – це великий вчинок. Здається, практично неможливо сконцентруватися на футболі, коли на твої будинки в Україні постійно падають ракети, а твої близькі та друзі завжди в небезпеці. «Шахтар» прийшов до цієї Ліги чемпіонів спустошеним у спортивному та ментальному плані, але показує чудову гру та результати. І це при тому, що Йовичевічу особливо нема з кого вибирати. Але гра «Шахтаря» – це і є символ того неймовірного опору українців, які всупереч усьому не просто обороняються, а й продовжують йти в атаку і вірити у підсумковий успіх. Як у футболі, так і на війні.

«Реал» врятував гру, забивши гол у компенсований час. Рюдігер ціною закривавленого обличчя зумів забити гол і зрівняти рахунок. Але чомусь після закінчення матчу хочеться похвалити не «Реал», який досяг свого і вийшов у наступний раунд, а «Шахтар», який був такий близький до перемоги.

MARCA

«Рюдігер – це обличчя «Реала», – журналіст видання Marca досить оригінально обіграв у заголовку те, що захисник «Реала» врятував команду і допоміг їй вийти в наступний раунд, але при цьому йому розбили обличчя і він йшов із поля з кров'ю на футболці.

– Чудовий порятунок «Реала» допоміг клубу вийти до наступного раунду. Завдання-мінімум виконане, але дивно, що вирішальний гол забив не Бензема чи Азар, а Рюдігер, який серйозно постраждав у цьому епізоді і йшов з поля із закривавленим обличчям. Якби не Рюдігер та Кроос, які до останнього боролися і намагалися врятувати матч, «Шахтар» здобув би заслужену перемогу. Це була б приємна нагорода за зусилля, які доклала команда в такій складній грі в таких складних умовах.

Якби «Реал» програв, до чого все йшло, то це серйозно ускладнило б йому життя. Іспанський клуб зіграв унічию. Але це виглядало не закономірністю, а швидше випадковістю. Майже вся команда вже здалася і не вірила, що вдасться врятувати матч. Усі, крім Крооса та Рюдігера. Один віддав пас, а другий забив гол. Але сильно постраждав у цьому епізоді. Чи зіграє він проти «Барселони» – поки що незрозуміло, але виглядав Рюдігер погано.

Можна лише похвалити центрального захисника збірної Німеччини та віддати шану героїчному «Шахтарю», який був такий близький до перемоги над чемпіоном турніру. Це був епічний футбол із неймовірною розв'язкою. Матч, який мав порадувати глядачів своєю інтригою та непередбачуваністю.

footboom.com