Турніри

Ліга чемпіонів

ЛЧ, 1/2 фіналу. Реал – Баварія 2:1 (заг. 4:3). Все можуть королі!

Дубль Хоселу допоміг мадридцям здобути вольову перемогу та вийти у фінал, де на їх чекає дортмундська «Боруссія».

2024-05-09 00:12

Очікувалось, що «Реал» у матч-відповіді перекроїть склад, поставивши у центр оборони Чуамені й виставивши у опорну зону Камавінгу. Цей хід заспокоїв гру в другому таймі у Мюнхені, але тренерський штаб «вершкових» здивував. Карло Анчелотті повторив стартовий склад із першого матчу – Начо вийшов на позиції центрбека, Чуамені працював у опорній. Винятком стала тільки поява Карвахаля. Дані відбув дискваліфікацію й прогнозовано замінив Васкеса. Лунін, як і обіцяли, вийшов у основі.

Томасу Тухелю довелося приймати складні рішення. Травма Геррейру поставила коуча «Баварії» перед вибором – ставити в опорну зону Горецку чи Павловича. Леон гірше працює без м'яча, але досвідченіший за юного й профільного Александру. Том несподівано довірився 20-річному футболісту.

У центрі оборони замість Кіма з'явився де Лігт, який тільки-но відновився від травми. Сане розташувався на правому фланзі атаки, Мусіала став «десяткою», а ліворуч у атаці нарешті вийшов Гнабрі.

Перший тайм – суттєва перевага «Реала»...

Тактичні блогери очікували на потужний старт «королівського клубу». Цього вимагав і домашній статус, і нічийний рахунок у протистоянні, і загальна впевненість мадридців у своїх силах. У Мюнхені здалося, що Баварія продемонструвала свій максимум – і цей максимум не вразив.

Реал дійсно стартував потужно, агресивно пресингуючи, й володіючи м'ячем 56% ігрового часу. Несподіванкою стало продовження тиску і після стартових 25-30 хвилин. Баварії не вдавалося стримувати Крооса, а високі позиції фулбеків «бланкос» створювали ефективні флангові трикутники.

Що найбільш важливо, все це конвертувалось у небезпеку біля воріт гостей – підопічні Карло Анчелотті за ударами в першому таймі вели з рахунком 8:2. А скільки було атак без ударного завершення! Зокрема, вже на 6-й хвилині «Реал» міг забивати внаслідок прострілу Карвахаля, однак Родріго розминувся з м'ячем.

На 13-й же після вкидання з ауту Вінісіус влетів на лівий край штрафного, потужно пробивши у дальній кут. «Баварію» врятувала стійка, а добивання від Родріго взяв Нойєр! На 40-й же бразилець ефектно крутив м'яч з лінії карного майданчика, змусивши Нойєра рятувати у красивому стрибку. Ці хайлайти стали найяскравішими для «Реала» в першому таймі...

Але «Баварія» гідно відповідала. Лунін – герой «королівського клубу»

Мадридці загалом володіли ініціативою, але при цьому наривались на вбивчі контратаки. Зокрема, всього за дві хвилини після свого дебютного моменту «Реал» мав пропускати – Гнабрі відкрився під проникний пас і виконав простріл, але Кейн розминвся з м'ячем.

На 28-й же хвилині у гру вступив Лунін. І як вступив. Кейн зачепився за відскок перед штрафним, поклав корпус і завдав фантастичного пострілу в правий нижній кут. М’яч летів точнісінько під праву стійку, однак Андрій виконав блискучив сейв.

Щоправда, за хвилину до цього Томасу Тухелю довелося відмовитись від послуг Гнабрі. Серж знову зазнав пошкодження, тож довелося випускати опального Девіса. Вимушена заміна могла принести успіх перед перервою – Альфонсо розхитав Карвахаля й викотив пас у штрафний, м'яч винесли на Мазрауї, а той з дистанції бахнув у праву дев'ятку. Лунін врятував і тут!

Зрештою, відпочивати команди відправились за нулів на табло.

Другий тайм – шокуючі гойдалки. Лунін знову проявив себе героїчно

У другому таймі реал володів м'ячем ще більше, однак контролю над матчем вже не було. Замість цього почався ефектний розмін, причому краще почали гості. Вже за хвилину по перерві Девіс продерся на край штрафного та завдав удару з рикошетом – м'яч опустився на сітку зверху!

На 53-й хвилині швидка атака «Баварії» завершилась пострілом Кейна метрів з 20-ти. Гаррі цілив прямо під дальню стійку, однак Лунін врятував «Реал». Мадридці тут же відповіли вривання Вінісіуса – бразилець стягнув на себе Кімміха й де Лігта, прострілив на дальню стійку. Родріго замикав з кількох метрів, але не влучив по воротах!

На 59-й та 60-х хвилинах світовий клас продемонстував Нойєр, який спочатку взяв постріл Родріго зі стандарту, а потім витягнув з-під поперечку удар Вінісіуса метрів з 12-ти. «Баварія» огризнулась на 66-й – Мусіала хитнув Карвахаля й пробив у ближню дев'ятку, однак Лунін парирував.

Зрештою, ці гойдалки завершились голом. Його більше очікували від «Реала», однак провели гості. Девіс на 68-й хвилині прийняв м'яч на лівому фланзі, хитнув Карвахаля й видав шикарний удар під дальню стійку – без шансів для Луніна. 0:1! Баварія вирвалась уперед.

Карло Анчелотті миттєво кинув у бій Модрича й Камавінгу замість Крооса й Чуамені, а вже на 71-й «Реал» святкував гол. От тільки святкував недовго – його скасували через фол в атаці. Вальверде дуже грубо збив Кімміха, відштовхнувши його у обличчя. Рахунок не змінився.

А «Баварія» могла покарати за таку поведінку в зонах завершення. Сане відкрився під передачу на лівий край штрафного, після чого пробив у ближній кут. М'яч поцілив у зовнішній бік сітки! На 82-й же хвилині Кім замикав подачу з кутового, поціливши у поперечку.

Хоселу – герой-рятівник

У відчаї Карло Анчелотті випустив Хоселу й Діаса. Це сталося на 81-й хвилині, а на 87-й заряджені мадридці таки добилися заслуженого взяття воріт. Як ви вже здогадались, героєм став Хоселу – нападник зіграв на добиванні після пострілу Вінісіуса. 1:1!

А на 90+1-й «Реал» вирвався уперед. Хоселу замкнув простріл Рюдігера, пробивши з лінії воротарського. Спочатку гол не зарахували через офсайд, але перегляд відеоповтору шокував «Баварію» – Кім не витримав лінію. 2:1! Цей гол виявився вирішальним.

«Реал» втримав свою перемогу й прорвався до фіналу Ліги чемпіонів, де зустрінеться з дортмундською «Борусією».
 
РЕАЛ – БАВАРІЯ – 2:1 (заг. 4:3)
Голи:
Хоселу (88, 90+1) – Девіс (68).
Реал: Лунін, Рюдігер, Карвахаль, Начо, Менді, Вальверде (Хоселу, 81), Кроос (Модрич, 69), Чуамені (Камавінга, 69), Беллінгем (Мілітао, 90+10), Вінісіус Жуніор, Родріго (Браїм Діас, 81).
Баварія: Нойєр, Кімміх, де Лігт, Дайєр, Мазрауї, Лаймер, Павлович, Сане (Кім Мін Дже, 76), Мусіала (Мюллер, 85), Гнабрі (Девіс, 27), Кейн (Чупо-Мотінг, 85).
Попередження: Камавінга (90+11).

football24.ua