Турніри

ЧС-2022

Камерун – Сербія 3:3. ЧС-2022, група G. Гольова перепалка в Аль-Вакрі

Цей матч був неймовірно важливий для обох команд, оскільки вони синхронно програли стартові зустрічі. Щоправда, поступилися камерунці та серби двом головним фаворитам групи Швейцарії (0:1) і Бразилії (0:2) відповідно.

«Футбольний клуб»

2022-11-28 14:15

Мабуть, найбільша мотивація була в африканців. Адже вони мали за плечима жахливу серію з восьми поспіль невдач на мундіалях. А в останньому турі їм ще й протистоятимуть бразильці. Тому очки підопічним Рігобера Сонга потрібні були кров із носу тут і зараз.

Проте, фаворитами поєдинку все одно вважалися представники Європи, що вони й продемонстрували в дебюті. Двічі мав забивати Александар Мітрович. Але форвард «Фулгема» в першому випадку перевірив на міцність стійку, а в другому промахнувся з убивчої позиції.

Камерун відверто «відскочив», після чого за всіма футбольними законами покарав суперника за марнотратність. На допомогу їм прийшов «стандарт». Після подачі з кутового Ніколя Нкулу скинув м’яч на дальню стійку, звідки захисник «Нанта» Жан-Шарль Кастеллетто замкнув передачу оборонця «Вотфорда».

Це стало відвертою несподіванкою для сербів, котрі не тільки відразу втратили в активності, а й почали припускатися дитячих помилок в організації гри. В роздягальні на гравців напевно чекав добрячий наганяй від керманича Драгана Стойковича. Однак його підопічні не стали чекати на неприємну для себе розмову.

У компенсований час із різницею в дві хвилини вони двічі вразили камерунські ворота! Спочатку відповіли своїм стандартним положенням, коли капітан збірної та «Аякса» Душан Тадич зі штрафного навісив на Страхиню Павловича й захисник «Зальцбурга» навів страху на опонента. А згодом хавбек ПАОКа Андрія Живкович після перехоплення залишив право на удар півзахиснику «Лаціо» Сергею Мілінковичу-Савичу, який із-за меж штрафного майданчика поклав м’яч під стійку.

Під час відпочинку вже Сонгу довелося виступити з мотиваційною промовою перед своїми футболістами. Спочатку не допомогло. Сербія продовжила володіти м'ячем, доволі великими силами йшла вперед. І третій гол від них не став довго чекати на себе.

Живкович класною передачею вивів Мітровича майже на порожні ворота, й той нарешті вписав своє ім’я на табло стадіону «Аль-Джануб» в Аль-Вакрі.

Але потім сталося щось неймовірне. Африканці відповіли дуплетом по-європейськи. Нападник аравійського «Аль-Насра» Венсан Абубакар, який вийшов на заміну, після пасу Кастеллетто реалізував вихід сам на сам із кіпером «Торіно» Ванєю Мілінковичем-Савичем, майстерно перекинувши того «парашутом». А за три хвилини Абубакар виступив у ролі асистента, виклавши м’яч під результативне завершення нападнику «Баварії» Максіму Чупо-Мотінгу.

На тому гольова феєрія й завершилася, хоча в сербів ще були дві нагоди вирвати перемогу, виграй Мітрович свою дуель із воротарем Девісом Епассі, що представляє клуб «Абха» з Саудівської Аравії, а в кінцівці попади в ближній кут.

КАМЕРУН – СЕРБІЯ – 3:3
Голи:
Кастеллетто (29), Абубакар (63), Шупо-Мотінг (66) – Павлович (45+1), С.Мілінкович-Савич (45+3), А.Мітрович (53).
Камерун: Епассі, Фе, Нкулу, Кастеллетто, Толо, Кунде (Ондуа, 67), Замбо-Ангісса (Гвет, 81), Онгла (Абубакар, 55), Шупо-Мотінг, Токо-Екамбі (Бассогог, 67), Мбемо (Нкуду, 81).
Сербія: В.Мілінкович-Савич, Велькович (Бабич, 78), Міленкович, Павлович (Ш.Мітрович, 56), Костич (Джурічич, 90+2), С.Мілінкович-Савич (Груїч, 79), Максімович, Лукич, Живкович (Радонич, 78), Тадич, А.Мітрович.
Попередження: Нкулу (24), Бассогог (30) – Міленкович (90+3).

footclub.com.ua