Турніри

ЧС-2022

Австралія – Данія 1:0. ЧС-2022, група D. Нокаут від кенгуру

Підопічні Грема Арнольда здобули перемогу та вперше з ЧС-2006 пробилися до плей-офф.

2022-11-30 19:21

Австралія та Данія зійшлися в очному поєдинку, щоб поборотися за другу путівку до плей-офф від квартету D. Представників країни кенгуру влаштовувала нічия, за умови, що Туніс не обіграє Францію. Але хіба у це можна було повірити?

Європейцям потрібна була лише перемога. Виною тому невдала гра датчан у першому турі, коли підопічні Каспера Г'юлманда не змогли обіграти збірну Тунісу. Тож не дивно, що вже з перших хвилин данці пішли в атаку. Австралійці не були готові до такого темпу, тому вже на п'ятій хвилині зустрічі Азіз Бегич порушив правила на Андреасі Сков Ольсені, за що отримав жовту картку. Через сім обертів секундної стрілки Сков Ольсен знову з'явився у центрі уваги. Після його прострілу Єспер Ліндстрем був близький до того, щоб відкрити рахунок у матчі, але його удар прийняв на себе захисник австралійців Кай Роулз.

За хвилину відмінну реакцію продемонстрував голкіпер номінальних господарів Метью Раян, який витяг з верхнього кута м'яч, пущений Матіасом Єнсеном. Цікаво, що голкіпер австралійців захищає кольори датського клубу «Копенгаген», тому з двома гравцями суперника він знайомий. Але ні Андреас Корнеліус, ні Даніель Васс, які представляють відповідно «Брондбю» та «Копенгаген», у стартовому складі не вийшли.

Поступово м'яч почав переходити до Австралії. В середині першого тайму небезпечно пробивав Райлі Макгрі, але на лінії воріт відміно зіграв Каспер Шмейхель. Форвард англійського «Мідлсбро» ще раз нагадав про себе під завісу першої половини гри, але знову Данію врятував голкіпер.

Після перерви команди розпочали зустріч із однією перестановкою з кожного боку. Але події почали розгортатися після того, як Туніс повів у рахунку в паралельній зустрічі. Спочатку Крістіан Еріксен пробив поряд із «дев'яткою». У відповідь Метью Лекі попрямував до передачі у вільну зону, вискочив на рандеву зі Шмейхелем і відправив м’яч у нижній кут воріт данців. Коли час добігав свого кінця Данія все більше згасала і зовсім не нагадувала бронзових призерів чемпіонату Європи 2020 року. За чверть години до фінального свистка Каспер Дольберг опинився на газоні в чужій штрафній площі, але надії шанувальників Данії швидко згасли, перед цим епізодом нападник європейців забрався поза грою.

Наставник австралійців Грем Арнольд уміло кидав у бій «свіжу кров», яка тримала м'яч і не дозволяла супернику навіть думати про забитий м'яч. Тим більше, що Туніс у паралельній грі й не думав здаватись. Данія не могла, Австралію результат влаштовував, Туніс зробив усе, що міг. За такого розкладу другий рядок і вихід до 1/8 фіналу дісталася Австралії, яка вдруге у своїй історії пробилася до стадії плей-офф.

АВСТРАЛІЯ – ДАНІЯ – 1:0
Гол:
Лекі (61).
Австралія: Раян, Бегич, Роулз, Суттар, Дегенек, Гудвін (Баккус, 46), Муй, Ірвін, Лекі (Хрустич, 89), Макгрі (Райт, 73), Дюк (Макларен, 82).
Данія: Шмейхель, Меле (Корнеліус, 69), А.Крістенсен, Андерсен, Р.Крістенсен (Ба, 46), Єнсен, Гейб’єрг, Ліндстрьом, Еріксен, Сков Ольсен (Сков, 70), Брайтвейт (Дольберг, 59).
Попередження: Бегич (4), Дегенек (57) – Сков (75).

footclub.com.ua