Турніри

ЧС-2022

Іспанія – Німеччина 1:1. ЧС-2022, група Е. Звіт

На гол Альваро Морати німці відповіли влучним ударом Ніклас Фюллькруг та здобули своє перше очко на турнірі.

2022-11-27 23:25

Мабуть, на груповому етапі найгучнішою афішею мав матч збірних Іспанії та Німеччини. Дві команди, які вигравали чемпіонат світу, до того ж зовсім недавно. І «Червону фурію», і Бундестим зараховували до числа, якщо не головних, то як мінімум фаворитів другого плану. Додаткову інтригу цьому матчу надала поразка збірної Німеччини у першому турі, тож у матчі з іспанцями підопічним Ганс-Дітера Фліка необхідно було перемагати.

Іспанці на перших хвилинах заволоділи перевагою та швидко могли відкрити рахунок. Вже на сьомій хвилині після ряду передач Дані Ольмо зліва потужно пальнув з лінії штрафного майданчика, Нойєр дістав м'яч, але перевів його лише в перекладину, вже від якої той відлетів за межі поля. Німці відповіли швидким випадом «три в три», але Горецка трохи перетримав м’яч і зробив передачу Гнабрі, коли той встиг залізти в офсайд. Заради справедливості це не мало значення, оскільки Унаї Сімон виграв дуель у німця у ближньому бою.

Після цього в матчі настало затишшя. Німці відсунули гру до середини поля, іспанці продовжували володіти м'ячем, але ніякої небезпеки не було. У середині тайму Альба потужно пробив у ближній кут, але в площину не влучив. На протилежній половині поля Сімон обрізався біля свого штрафного майданчика, подарувавши футбольний снаряд Гнабрі, який пробив повз площину воріт.

Після цього моменту збірна Німеччини перехопила ініціативу. Бундестім стала активніше пресингувати і не підпускала суперника до свого штрафного майданчика. Іспанці відповіли атакою, коли Ферран Торрес зблизька пробив повз ворота, але в попередній стадії атаки стався офсайд у його партнера. За п'ять хвилин до кінця першого тайму Рюдігер після подачі зі штрафного забив, але зробив це з положення поза грою. Зрештою на перерву команди так і пішли з нулями на табло.

На початку другого тайму Сімон знову помилився біля свого штрафного майданчика, але цього разу офсайду не було. Після передачі воротаря Кімміх вступив у боротьбу, відібрав м'яч, отримав зворотний пас і пробив упритул зі штангою, але голкіпер іспанців ворота врятував.

Через годину іспанці все ж таки відкрили рахунок. Після атаки лівим флангом стався простріл від Альби на ближній кут воротарського майданчика, звідки Мората випередив Зюле і пробив над Нойєром. Цього разу жодних офсайдів не було, тож суддя гол зарахував.

Іспанія після цього відійшла трохи назад, але Німеччина нічого вдіяти не могла. Флік зробив кілька замін, щоб освіжити гру. Рахунок міг зрівняти Мусіала, який отримав м'яч у штрафному і бив, але переграти Сімона не зміг. Німці намагалися атакувати, але іспанці намагалися спокійно відбиватися.

За сім хвилин до кінця матчу німці все ж таки зрівняли рахунок. Сане праворуч зробив передачу на лінію штрафного майданчика, Мусіала обробляв п'ятою м'яч собі на хід, але вийшла передача на Нікласа Фюллькруга, який потужним ударом вбив м’яч під поперечину.

Іспанці одразу додали, але нічого біля воріт Нойєра створити не змогли. У німців на останній доданій хвилині Сане увірвався до штрафного майданчика, обіграв Сімона і прострілював у центр, але Бускетс вибив м'яч за межі поля. У результаті поєдинок так і завершився нічиєю.

В останньому турі групового етапу першого дня зими іспанці зіграють з японцями, а німців чекає команда Коста-Рики.

ІСПАНІЯ – НІМЕЧЧИНА – 1:1
Гол:
Мората (62) – Фюллькруг (83).
Іспанія:
Сімон, Альба (Бальде, 82), Родрі, Лапорт, Карвахаль, Педрі, Бускетс, Гаві (Ніко Вільямс, 66), Ольмо, Асенсіо (Коке, 66), Ферран Торрес (Мората, 54).
Німеччина: Нойєр, Раум (Шлоттербек, 87), Рюдігер, Зюле, Керер (Клостерманн, 70), Горецка, Кімміх, Мусіала, Гюндоган (Сане, 70), Гнабрі (Гофманн, 85), Мюллер (Фюллькруг, 70).
Попередження: Бускетс (44) – Керер (37), Горецка (58), Кімміх (60).

footclub.com.ua