Турніри

ЧС-2022

Туніс – Франція 1:0. ЧС-2022, група D. Втішна перемога

«Карфагенські орли» створили сенсацію, але все одно залишилися без путівки до плей-офф.

«Футбольний клуб»

2022-11-30 19:17

Франція достроково забезпечила собі місце у плей-офф, тому наставник команди Дідьє Дешам прогнозовано на гру третього туру виставив «полегшений» стартовий склад – без Льоріса, Упамекано, Кунде, Тео Ернандеса, Грізманна, Дембеле, Жиру, Мбаппе… І Туніс, який влаштовувала лише перемога (і та, до речі, не гарантувала другого місця), спробував цим скористатися.

«Карфагенські орли» дуже активно розпочали поєдинок. Пара довгих і непоганих закидів з розрахунку на швидкісні якості нападників. Зароблений кутовий, незабаром ще один. Сміливі проходи Хазрі, його удар з дальньої дистанції…

Тунісці явно шукали швидкий гол, і навіть знайшли його – на восьмій хвилині Хазрі виконав навіс зі стандарту, а Гандрі в один дотик вбив м'яч у сітку. Проте арбітр взяття воріт скасував, зафіксувавши положення поза грою.

Загалом дебют явно залишився за командою Джаліла Кадрі. Достатньо сказати, що Франція свою першу затяжну позиційну атаку провела лише на екваторі першого тайму.

Звісно, ??миритися з таким ходом матчу французи не збиралися. Їм явно не вистачало злагодженості, але вони теж створили небезпечний момент. Фофана протягнув м'яч через центральну зону і віддав на хід Коману, який завдав сильного удару з гострого кута - вийшло впритул зі стійкою.

Втім, цей випад збірної Франції анітрохи не остудив атакуючого запалу футболістів Тунісу. Вони продовжували насідати. Зокрема, з 31-ї до 35-ї хвилини заробили три кутові. Ось тільки із гострими завершеннями атак не складалося. Тож нулі на табло за підсумками першого тайму виглядали абсолютно логічними.

Після перерви рисунок гри не змінився. Туніс продовжував тиснути, і на 58-й хвилині досяг свого. Схірі в центрі поля відібрав м'яч у Фофана і відпасував на Лайдуні, а той відгукнувся на ривок Хазрі, який ударом з-за меж штрафного майданчика відкрив рахунок.

Дешам відповів на це потрійною заміною, відправивши на поле Мбаппе, Рабйо та Саліба. Незабаром до них приєднався Грізман, а потім – і Дембеле. Незабаром Франція очікувано пішла на штурм, створивши три гольові моменти поспіль, але врятувати гру не вдалося. Хоча в компенсований час Грізманн забив гол, але після перегляду м'яч не зарахували через офсайд.

Отже, 1:0 – Туніс своє завдання на цей матч виконав, продемонструвавши відмінний настрій, бойовий характер та високу майстерність. Але з путівкою в плей-офф у «Карфагенських орлів» все ж таки не склалося, оскільки в паралельному матчі Австралія з таким же рахунком обіграла Данію, набравши, як і Франція, шість очок.

ТУНІС – ФРАНЦІЯ – 1:0
Гол:
Хазрі (58).
Туніс: Дахмен, Мер'я, Гандрі, Тальбі, Кешріда, Схірі, Лаїдуні, Малул, Слімане (Абді, 83), Алі Бен Ромдхан (Шаалелі, 74), Хазрі (Джебалі, 59).
Франція: Манданда, Дізазі, Варан (Саліба, 63), Конате, Камавінга, Фофана (Грізманн, 73), Чуамені, Верету (Рабйо, 63), Коман (Мбаппе, 63), Муані, Гендузі (Дембеле, 79).
Попередження: Кешріда (28).

footclub.com.ua