Персони

Інтерв'ю

Луческу: «Гвардіола назвав мене своїм натхненником? Він правий»

2023-06-26 12:48

Головний тренер київського Динамо Мірча Луческу розповів про свої взаємини з титулованим іспанським наставником Манчестер Сіті Хосепом Гвардіолою.

Іспанський фахівець, який очолює Манчестер Сіті, минулого сезону привів свою команду до перемоги у трьох турнірах – Лізі чемпіонів, чемпіонаті та Кубку Англії.

Гвардіола завоював у своїй тренерській кар'єрі 34 трофеї (стільки ж у Луческу) й посідає друге місце у рейтингу найуспішніших наставників в історії після видатного Алекса Фергюсона (49).

Однак Мірча Луческу заявив, що у західних європейських клубах досягати успіху легше, ніж у східних.

«Я можу висловити припущення? Я хотів би, щоб тренери з заходу поїхали працювати на схід, де це набагато складніше. На заході є все: великі компанії, супер-обладнання. Рівень дуже високий. Ви можете купити тих гравців, яких бажаєте», – сказав Луческу.

Луческу пояснив свою думку на прикладі донецького Шахтаря, в якому він працював головним тренером з 2004 по 2016 рік.

«У Шахтарі я завжди працював із молоддю. Матузалем, Вілліан, Дуглас Коста, Генріх Мхітарян, Фернандіньо – я взяв їх усіх у 18 років. Великі клуби не можуть дозволити собі чекати на таланти, вони віддають перевагу досвідченим гравцям у віці 27-28 років, якщо не старше 30», – зазначив Луческу.

Луческу також відреагував на слова Гвардіоли, який назвав румунського фахівця своїм натхненником.

«Гвардіола назвав мене своїм натхненником? Він правий. У Брешії ми жили в одному будинку на вулиці Амба д'Оро. Гвардіола приїхав після мого від'їзду. Коли ми зустрілися в Монте-Карло на Суперкубку УЄФА у 2009 році, я сказав йому: «Мої стіни надихали тебе, ти вдихнув мої ідеї в тому будинку». У нас із Пепом виняткові стосунки», – сказав Луческу в інтерв'ю італійському сайту Bresciaoggi.

footclub.com.ua