Персони

Інтерв'ю

Ребров: «На посаді віце-президента УАФ робитиму те, що люблю»

2024-01-26 11:57

Головний тренер національної збірної України Сергій Ребров прокоментував своє призначення віце-президентом УАФ.

– Те, що мені запропонував Андрій Шевченко – це те, з чим я раніше працював. Це аналіз збірних усіх років. Тому я з задоволенням прийняв цю пропозицію. Буду займатися тим, чим я займався раніше.

– Вам пояснювали, в чому полягатимуть функції віцепрезидента? Які вони?
– Я контролюю увесь інститут збірних України. Починаючи з U-17, яку ми контролюємо зараз. Також U-19, U-21, і національна збірна. А в планах є створити ще U-16.

– Ви будуєте вертикаль збірних, ви – головний тренер національної збірної. Це всі ваші функції як віцепрезидента? Додаткового навантаження вам не обіцяли?
– Я ще є у Виконавчому комітеті, я все слухаю, я висловлюю свою думку, і я вважаю, що з моєю думкою будуть рахуватися.

– Зараз збірні U-16 і U-18 підпорядковані більш старшим віковим категоріям – U-17 та U-19. Це, зокрема, і ваше рішення?
– Ні, поки що ні. Ми працюємо над цим рішенням. Зараз буде дуже багато питань. Зараз я їду до Туреччини, подивитися. Але головна моя робота – це національна збірна. Ми переглядаємо кандидатів, ми відстежуємо всіх гравців, які виступають закордоном. Найперше – це національна збірна.

– Можемо очікувати на якісь нові прізвища перед стиковими матчами?
– Для мене зараз дуже важливо, аби не було ніяких травм. Перед цими матчами – це дуже важливо. Паралельно ми переглядаємо кандидатів. Важливо, що у нас є конкуренція на кожній позиції. Будемо знаходити тих кандидатів, які готові до стикових матчів.

– Як ви ставитесь до того, що з вас зараз не тільки як з тренера будуть запитувати, а і як з функціонера, віце-президента?
– Я ж кажу: я погодився на це, бо я буду займатися тим, чим я і займався. Але в мене більше відповідальності. Я з цим згоден. І я не боюся цієї відповідальності, бо я займатимуся тим, чим я люблю займатися.

– Яка ваша позиція щодо реорганізації чемпіонатів U-19 і U-21?
– Я сподіваюся, що ми повернемо U-21. Це не тільки моя позиція і не тільки моя пропозиція. Ми повинні домовлятися з клубами. Для інституту збірних важливо повернути U-21. Також це важливо для гравців, для перехідного віку. Адже після U-19 ми втрачаємо дуже багато гравців.

– А чи йде мова про повернення U-15 і U-20. Яка ваша позиція?
– Поки що ми про це не розмовляємо.

– Ви щойно вийшли з кабінету, де щось відбувалося. Можете розповісти деякі деталі?
– Я з ліфта вийшов (посміхається). Багато було рішень. Це більше навіть не рішення, а підготовка до нового Виконкому. Ми поставили багато завдань, всі повинні працювати і до наступного засідання підготувати рішення тих проблем, які є.

– Чи є можливість відновити меморіал Лобановського і Баннікова?
– Я з задоволенням. Але зараз про це ми точно не говорили. І я не очільник федерації. Вийде очільник – можна питати у нього.

ua-football.com