Україна

Прем'єр-ліга

Зоря – Минай 2:0. Україна, 20-й тур. Звіт

Суперники, які напередодні старту чергового туру перебували в нижній частині таблиці, потужно розпочали весняну частину сезону, здобувши по одній перемозі та нічиї.

«Футбольний клуб»

2024-03-07 17:45

Утім, на полі стадіону «Лівий Берег» господарювала одна команда. «Зоря» зі старту пішла на штурм закарпатських воріт і не скидала обертів фактично до перерви.

Якби не проблеми луганців із останнім пасом, «Минай» міг би програвати з розгромним рахунком уже після першого тайму. Але гостям «пощастило» пропустити лише одного разу. Номінальні господарі виграли боротьбу в центрі поля й організували зразковий випад, поставивши мат у три ходи з майстерним ударом Дениса Антюха під дальню стійку.

Єдине, чим зміг гідно відповісти опонент, так це «постріл» вище воріт від Дениса Устименка з лінії штрафного майданчика.

Другий момент стався невдовзі після початку другої половини, коли Олександр Сапутін у стрибку потягнув удар у дальній кут від Артура Ременяка. Щоправда, до цього «Минай» ледь не пропустив удруге – м’яч після спроби Олександра Яцика «з повітря» влучив у поперечину.

Тим не менше, створений гольовий епізод додав сміливості закарпатцям, котрі все частіше стали гостювати на території луганців. Разом із цим, побільшало вільних зон у їх власних володіннях, що призвело до гри на зустрічних курсах. За переваги в рахунку такий розвиток подій був тільки на ногу «Зорі», й урешті-решт вона довела справу до перемоги.

Спрацювала й заміна від Юрія Коваля. Трохи більше п’яти хвилин перебування на полі вистачило Владиславу Бугаю, аби подвоїти перевагу своєї команди. Рафаел Герреро, в якого вистачало можливостей відзначитися самому, виступив у ролі асистента, на замаху прибравши захисника й вивівши «джокера» фактично сам-на-сам із Олександром Кемкіним.

«Зоря» завдяки цій перемозі піднялася на 11-ту сходинку таблиці, а підопічні Желько Любеновича залишилися останніми в п’яти очках від виходу з зони прямого вильоту.

ЗОРЯ – МИНАЙ – 2:0
Голи:
Антюх (18), Бугай (73).
Зоря: Сапутін, Жуніор Рейс (Вантух, 76), Батагов, Боль, Бутко, Яцик, Башич, Кирюханцев (Бугай, 67), Чурко (Мічін, 76), Антюх (Горбач, 67), Герреро (Слесар, 80).
Минай: Кемкін, Корнійчук, Прокопчук, Нємчанінов, Чуєв (Кисіль, 82), Дмитрук (Кораблін, 46), Семотюк (Гунічев, 70), Вітенчук, Вакула, Устименко (Демиденко, 82), Ременяк (Матюшенко, 70).
Попередження: Вітенчук (14), Семотюк (53), Корнійчук (84).

footclub.com.ua