Україна

Прем'єр-ліга

Чорноморець – Кривбас 1:2. Україна, 25-й тур. Звіт

«Кривбас» в Одесі здобув вольову перемогу над «Чорноморцем» і закріпився на третій сходинці турнірної таблиці УПЛ.

2024-04-20 18:00

У 25-му турі УПЛ «Кривбас» відправився в гості до «Чорноморця». Щодо складу команди, то відзначимо дебют у старті Сантіні замість Бескоровайного, який отримав у минулому турі четверте попередження в сезоні. Також повернулись до стартового складу Хомченовський, Луньов і Бізімана.

Поєдинок жвавіше розпочали криворіжці, які одразу кинулись пресингувати суперника на його половині поля. Кузик пробивав злету після відсоку вже на 2 хвилині, але м?яч зрізався з ноги та полетів дуже неточно. Згодом був непоганий момент у Луньова, який увірвався у штрафний та пробивав, але влучив у захисника. «Чорноморець» відповів перспективним пострілом Авагімяна на виконання – над воротами.

У подальшому суперники обмінялись неточними ударами з середніх дистанцій від Хомченовського та Авагімяна. Ближче до 20 хвилини «Кривбас» остаточно заволодів ініціативою: після кутового та підбору класно низом стріляв все той же Хомченовський – Варакута дивом виручив. А удару Сантіні з другого поверху після затяжної атаки не вистачило точності.

Гра пішла на одній половині поля – одеситів. Криворіжці контролювали м?яча, але ось до моментів біля чужих воріт справа довгий час не доходила. А от господарі відсиділись в обороні та створили свій момент наприкінці тайму. Контратака: Авагімян втік від Хомченовського, віддав у карний майданчик на Брагару, який на замасі прибрав декількох захисників та точно пробив у дальній кут – 1:0. Свисток на перерву майже одночасно пролунав з повітряною тривогою.

На щастя, тривога не затягнулась, і згодом розпочався другий тайм. Перерва краще пішла на користь червоно-білим! Буквально в першій же атаці ми зрівняли рахунок! Хомченовський  низовою передачею відправив на рандеву з Варакутою Луньова – Макс переграв кіпера – 1:1. Гра перейшла в центр поля, тривалий час моментів не було.

На 69 хвилині пройшла наша атака лівим флангом, помилка Гучека та удар Микитишина з гострого кута – і знову Варакута. Але вже через три хвилини класна подача справа від Задерака знайшла у штрафному голову Бандейри – 1:2. Дебютний гол Рафи за «Кривбас». Господарям треба було йти вперед відігруватись, але гості класно грали у центрі поля, не дозволяючи супернику нав?язувати свій футбол.

Кінцівка гри пройшла на половині поля одеситів, яким криворіжці так і не дали нічого створити опоненту. Натомість міг забивати Микитишин, який ледь не обікрав воротаря. Важка перемога «Кривбасу».

ЧОРНОМОРЕЦЬ – КРИВБАС – 1:2
Голи:
Брагару (44) – Луньов (47), Бандейра (72).
Чорноморець: Варакута, Путря, Салюк, Єрмаков, Брагару, Бадібанга (Голуб, 90), Гучек (Ієде, 80), Альваренга (Кузик, 80), Васильєв (Огіря, 50), Штогрін, Авагімян.
Кривбас: Маханьков, Бандейра (По, 90), Сантіні, Стецьков, Дібанго, Кузик (Понєдєльнік, 77), Бізімана, Хомченовський, Соса (Задерака, 46), Луньов (Твердохліб, 77), Кожушко, (Микитишин, 46).
Попередження: Васильєв (30), Авагімян (55), Єрмаков (75), Огіря (90) – Луньов (74), По (90+3).

fckryvbas.com