Україна

Прем'єр-ліга

Шахтар – Динамо 1:0. Україна, 14-й тур. Звіт

За того щільного змагального графіка, який випав нинішньої осені двом нашим провідним клубам, зайвий день відновлення перед очною дуеллю – зовсім не зайвий. Напевно, саме цим насамперед можна пояснити той факт, що зустріч проти «Шахтаря» в чемпіонаті вийшла для «Динамо» менш вдалою та видовищною, ніж нещодавня кубкова гра, за підсумком якої кияни вибили принципового суперника з розіграшу.

Олексій КАЗАНОВ, «Футбольний клуб»

2019-11-10 19:11

У Харкові наставник динамівців Олексій Михайличенко залишив поза стартовим складом основного на сьогодні форварда – Бєсєдіна, відрядивши на вістря атаки Родрігеша. Ще до перерви люксембуржець мав дві відмінні нагоди довести своє право частіше з’являтися на полі. Однак обома ситуаціями розпорядився вкрай погано. Спочатку, вийшовши практично сам на сам після прекрасного пасу Шапаренка, не зміг як слід пробити по воротах. А згодом, опинившись із м’ячем у центрі карного майданчика, запустив снаряд «по горобцях». А ніхто ж із донеччан йому не заважав і можна було «розстрілювати» ціль.

Момент, схожий на перший із змальованих, міг втілити в гол і гірник Мораес. Тете вивів бразильця практично на побачення з Бущаном, але Шабанов устиг завадити форварду, для якого гра завершилася передчасно – невдало потрапив під ногу Попова, газон залишив на ношах, а стадіон – на автівці швидкої допомоги.

На той час господарі вже вели в рахунку. Те, що не вдалося нападникам, блискуче зробив захисник. Кривцов, підключившись до розіграшу кутового, перестрибнув Шабанова й поцілив у верхній кут – майже в стилі Попова.

Міг відзначитись і сам Попов. На початку другої половини під час масованої атаки «Динамо» у володіннях П’ятова виникла така собі «пожежа»: крім центрального захисника, завершального удару прагнули завдати також Циганков і Вербич, але оборона «Шахтаря» врешті-решт встояла. А вже в контрвипаді гостро відповів Тайсон, але на шляху м’яча постелився Кендзьора.

Свідоцтвом того, що й підопічні Луїша Каштру після візиту до Загреба перебувають не в найкращих фізичних кондиціях, стала атака з виходом сам-на-сам Тете. Свого співвітчизника відсік від переслідувачів Тайсон, забезпечивши солідний гандикап часу й відстані. Проте, Тете дав себе наздогнати й шанс збільшити рахунок був втрачений.

Загалом гольовими моментами матч не балував. Гра складалася з безлічі протиборств, іноді вельми жорстких. Емоції подекуди зашкалювали. Як наслідок – ще одна змушена заміна, що її попросив Миколенко, а також цілий «листопад» із карток жовтого та червоного кольорів.

Втрата Тайсона, безперечного лідера колективу, не могла не позначитися на перебігу боротьби, яка в кінцівці зустрічі проходила вже переважно на половині поля «Шахтаря». Однак зиску з чисельної переваги біло-сині так і не здобули, дозволивши опонентові збільшити відрив у таблиці.

ШАХТАР – ДИНАМО 1:0 (Кривцов, 18)
Шахтар: П’ятов, Додо, Кривцов, Матвієнко, Ісмаїлі, Степаненко, Маркос Антоніо (Майкон, 90+6), Тете (Болбат, 88), Коваленко, Тайсон, Мораес (Дентіньо, 31).
Динамо: Бущан, Кендзьора, Попов, Шабанов, Миколенко (Буяльский, 59), Шепелев (Гармаш, 67), Караваєв, Шапаренко, Циганков, Вербич, Родрігеш (Бєсєдін, 62).
Арбітр – Балакін (Київська обл.).
Попередження: Коваленко (60), Дентіньо (63), Додо (65) – Попов (9), Шабанов (15), Родрігеш (50), Миколенко (55).
Вилучення: Тайсон (82, непристойний жест).

footclub.com.ua