Україна

Прем'єр-ліга

ЛНЗ – Оболонь 3:0. Україна, 12-й тур. Звіт

Команда Олега Дулуба перервала чотириматчеву серію без перемог, впевнено здолавши представника столиці України.

«Футбольний клуб»

2023-10-29 15:09

Обох новачків елітного дивізіону, в принципі, перед першим туром можна було навіть вважати головними претендентами на виліт, але «ЛНЗ» та «Оболонь» перевершують очікування та стабільно набирають очки в чемпіонаті.

Очна зустріч суперників у Черкасах розпочалася з активних дій команди Олега Дулуба, яка активно пресингувала гостей на їх половині поля. І вже через три хвилини після стартового свистка першого удару по воротах «пивоварів» завдав Геннадій Пасіч – м’яч після рикошету від захисника пішов на кутовий. Столичний колектив відповів швидкою контратакою, яку Ігор Краснопір завершував передачею від лицевої на набігаючого у штрафний Дмитра Фатєєва, але Герман Пеньков «прочитав» дії нападника, вийшов із воріт та перехопив м’яч.

Трохи згодом голкіпер черкащан випередив у штрафному вже Краснопіра, якому чудово асистував Віталій Груша. А після скидки Руслана Черненка та удару Владислава Приймака м’яч прокотився поруч із дальньою штангою Пенькова. Фактично без центру поля грали команди, бажаючи скоріш діставатися до штрафної суперника. Нарешті господарям вдалося відкрити рахунок у зустрічі.

Владислав Приймак на фланзі ціною жовтої картки зупинив прохід Олексія Хобленка. Штрафний виконав Віталій Бойко, Хобленко підрізав головою на дальню штангу, а там Максим Ковальов переправив м'яч у ворота! Допоки кияни приходили до тями Хобленко ледь не подвоїв перевагу «ЛНЗ». Нападник черкащан прибрав захисника, прорвався лицьовою, та пробив з гострого кута – Рибка виручив свою команду. Контролюючі перебіг подій на полі, господарі дограли тайм до переможного кінця.

Наставник «Оболоні» Валерій Іващенко у перерві провів потрійну заміну: на поле вийшли Дмитро Нагієв, Сергій Суханов та Ростислав Тарануха замість Олександра Чернова, Олега Слободяна та Краснопіра. Одразу заряджений Тарас Мороз жорстко у боротьбі підкотився під двох суперників – заслужена жовта. ВАР перевіряв, чи не треба дати червону, але обійшлося… Свіжий Суханов двічі пробивав по воротах Пенькова, але на шляху м’яча опинялися захисники.

На 56-й хвилині господарі ускладнили завдання «пивоварам», забивши вдруге. Після боротьби на лінії штрафної «Оболоні» м'яч від Олександра Османа відскочив до Сергія Шестакова, який і прошив Рибку – 2:0! Усі питання щодо переможця цього протистояння мав знімати Хобленко. Олексій завдяки індивідуальним діям обіграв кількох опонентів, вийшов на ударну позицію, але голкіпер гостей в стрибку витягнув м’яч з нижнього кута.

«Оболонь» активізувалася, спробувала забити та повернутися в гру. І начебто гравці Іващенко і контролювали м'яч, але без загострення біля воріт «ЛНЗ». Запам’яталася хіба що спроба Таранухи, який опинився в кількох метрах від воріт, але м’яч з під ноги нападника «пивоварів» вибив захисник. А ось господарі свій шанс наприкінці зустрічі використали – Владислав Наумець пробив із-за меж штрафної, а м'яч зачепив Черненка та влетів у сітку воріт Рибки крізь руки воротаря – 3:0.

ЛНЗ – ОБОЛОНЬ – 3:0
Голи:
Ковальов (29), Шестаков (56), Наумець (89).
ЛНЗ: Пеньков, Калюжний, Шестаков (Наумець, 84), Бойко, Г.Пасіч (Савін, 81), Норенков, Хобленко, Тищенко (Олійник, 63), Муравський, Ковальов, Стасюк.
Оболонь: Рибка, Осман, Карась, Приймак, Фатєєв, Мороз (Косовський, 81), Черненко, Груша (Прокопенко, 62), Слободян (Суханов, 46), Чернов (Нагієв, 46), Краснопір (Тарануха, 46).
Попередження: Норенков (31), Шестаков (80), Бойко (90+2) – Приймак (28), Мороз (48), Тарануха (71).

footclub.com.ua