Україна

Прем'єр-ліга

Полісся – Кривбас 1:1. Україна, 13-й тур. Звіт

Підопічні Юрія Калітвінцева та Юрія Вернидуба зіграли з результатом, який цілком задовольнить конкурентів.

2023-11-06 18:56

«Кривбас» на виїзді зустрічався з житомирським «Поліссям». Це був один з двох центральних матчів туру, адже зустрічалися перша та друга команди чемпіонату. Вже на четвертій хвилині повітряна тривога перервала гру майже на дві години, й вдруге, можна сказати, стартовий свисток арбітра пролунав вже о 16:50.

І цього разу матч активніше розпочали господарі. Двічі було дуже небезпечно після флангових прострілів. У обох випадках на вістрі був Аріелсон, але, на щастя, обійшлось. Бескоровайний заблокував удар, а потім житомиряни затягнули з рішенням, й момент було втрачено. Після цього гра трохи заспокоїлась, й до середини тайму криворіжці вирівняли її малюнок.

На 24 хвилині ми створили перший реальний момент. Подача з кутового знайшла Бескоровайного – від коліна Данила м?яч ледь на опинився у воротах – поруч зі стійкою. Неприємні команди Юрія Вернидуба були високі передачі з кутових. Після одного з таких снаряд навіть влучив у стійку воріт Кліщука після удару головою Шабанова. В цілому перший тайм пройшов за територіальної переваги господарів, але у кінцівці гості дочекались свого шансу.

Стецьков класною передачею з центру поля знайшов у штрафному Кузика. Денис обіграв досвідченого Бойка, та з гострого кута низом відправив м?яча у ворота – 0:1. Монзуль дочекалася підказки VAR, чи не було там офсайду. І, пересвідчившись, що не було гол зарахувала. А ось другий тайм активніше розпочали вже житомиряни.

У одному з епізодів після удару Крушинського м?яч, як здалось Монзуль, влучив у руку Бескоровайному. Пенальті… Але знову перегляд моменту на VAR, й відміна попереднього рішення. «Полісся» продовжило атакувати. Аріелсон після швидкого випаду пробивав на виконання, й ледь не влучив у дальній кут. І все ж натиск суперника приніс йому плоди на 54-й хвилині.

Контратака завершилася передачею Макуана на Козака, який вийшов на заміну у перерві та точним ударом у ближній кут встановив рахунок 1:1. Житомиряни продовжили володіти територіальною перевагою, гостям же вдавалось у дебюті другої половини далеко не все. На 56-й хвилині господарі заробили небезпечний стандарт, але Аріелсон пробив у стінку. У подальшому пішли обопільні атаки, але вже без гостроти. Така гра продовжувалась майже до кінця поєдинку.

Команди грали обережно, адже розуміли ціну помилки. Пішли заміни, які ще більше збили темп гри. Моментів біля обох воріт майже не було. Вже у доданий час з гострого кута низом потужно пробивав Приходько, але Бойко парирував м?яча ногами. 1:1 - бойова нічия лідерів УПЛ.

ПОЛІССЯ – КРИВБАС – 1:1
Голи:
Козак (54) – Кузик (40).
Полісся: Бойко, Тейлор, Чоботенко, Шабанов, Смоляков, Кушніренко, Танковський, Крушинський (Огіря, 75), Янаков (Козак, 46), Макуана, Аріельсон (Шастал, 83).
Кривбас: Кліщук, Понєдєльнік, Бескоровайний, Стецьков, Дібанго, Кузик (Блізніченко, 81), Ілич (Татарков, 62, Аду, 81), Бізімана, Задерака, Дебелко (Приходько, 62), Кожушко (Устименко, 90+1).
Попередження: Кожушко (90).

fckryvbas.com