Україна

Прем'єр-ліга

ТМ. Динамо – Аріс (Кіпр) 4:0. Звіт про розгром чемпіона

Київське «Динамо» здобуло чергову перемогу на австрійських зборах, поклавши на лопатки чинного чемпіона Кіпру.

«Футбольний клуб»

2023-07-16 21:19

У порівнянні з попереднім спарингом (проти «Янг Бойз», 3:3) Мірча Луческу зробив лише дві заміни у стартовому складі: Крістіан Біловар замінив у центрі захисту Максима Дячука, а Богдан Лєднєв, з’явившись на правому фланзі, дав змогу перепочити Андрію Ярмоленку. І так, півфіналісти молодіжного ЄВРО – Руслан Нещерет, Олександр Сирота, Володимир Бражко та Владислав Ванат – хоч і повернулися до клубного табору, поки лише готуються до серйозних випробувань.

Кияни звично володіли територіальною перевагою, створили кілька непоганих можливостей для взяття воріт і врешті-решт спіймали суперника на помилці. Капітан «Динамо» Сергій Сидорчук нав’язав боротьбу захисникам «Аріса», зіграв на межі фолу, видряпав м’яч і спокійно реалізував вихід сам-на-сам.

Це сталося перед перервою, а відразу по її закінченні «біло-сині» відзначилися вдруге. Беніто помітив у карному майданчику Миколу Шапаренка і, отримавши пас у відповідь, вгатив у ближню «дев’ятку» – 2:0.

Забити втретє і навіть вчетверте динамівці мали змогу, коли «джокери» Олександр Караваєв та Антон Царенко не використали непогані нагоди. Втім рахунок до великого все ж таки було доведено. Той таки Караваєв вирізав діагональ з правого флангу, а Назар Волошин, зігравши у дотик, пошив у дурні кіпрськиїх захисників. Більше того, екс-вінгер Кривбасу вніс до свого доробку дубль, знову таки віддячивши за передачу щедрому Караваєву.

Уже в середу, 19 липня, на киян очікує спаринг з представником Саудівської Аравії «Аль-Гілялем», а за півтора тижня після того команда розпочне боротьбу за золото УПЛ.

ДИНАМО – АРІС 4:0
Голи: Сидорчук (42), Беніто (48), Н.Волошин (88, 90+1). 
Динамо: Бущан (Нещерет, 79), Тимчик, Попов (Дячук, 79), Біловар (Боль, 79), Дубінчак, Сидорчук (Андрієвський, 67), Шапаренко (Царенко, 67), Буяльський (Шепелєв, 67), Лєднєв (Н.Волошин, 61), Кабаєв (Діалло, 61), Беніто (Караваєв, 67).

footclub.com.ua