Україна

Прем'єр-ліга

Ворскла – Дніпро-1 2:3. Україна, 1-й тур. Звіт перенесеного матчу

Гол Олександра Філіппова та дубль Олексія Гуцуляка забезпечили дніпрянам в чемпіонаті п’яту перемогу поспіль.

2023-10-25 17:02

У стартовому складі дніпрян в порівнянні з минулим переможним матчем проти «Динамо» на поєдинок проти полтавчан відбулося три зміни: на останній межі замість Волинця, котрий у київському матчі отримав пошкодження вийшов Кінарейкін, в обороні дискваліфікованого Сарапія замінив Каплієнко, котрий зайняв позицію лівого захисника, а Кравець перейшов в центр захисту. В середній лінії тренерський штаб дав відпочити Рубчинському, який зайняв місце на лаві для запасних, а з перших хвилин гру розпочав Горбунов.

Дніпряни одразу взяли м’яч під свій контроль, і вже на 3-й хвилині Лєднєв отримав можливість для удару, проте він вийшов несильним, і Ісенко спокійно забрав м’яч у нижньому куті. Проте гості все ж таки забили швидкий гол. Філіппов скористався помилкою захисника суперника, перехопив передачу неподалік карного майданчику «Ворскли» і з лівої ноги завдав обвідний удар у дальній кут – голкіпер господарів був безсилий врятувати свою команду!

Полтавчани відповіли не тільки більш активними діями в атаці, а і грубість в захисті, і якщо після фолу Якубу проти Гуцуляка Катерина Монзуль обмежилась лише усним зауваженням, то фол Сантани проти Горбунова був розцінений попередженням. Тим часом, на 20-й хвилині Горбунов забив другий гол у ворота господарів, але його було скасоване через офсайд, а за пару хвилин Філіппов міг оформити дубль, але замикаючи у дотик простріл Піхальонка форвард дніпрян влучив у стійку.

Господарі свій перший небезпечний удар у матчі зважали тільки на 28-й хвилині – Корнієнко пробив з перспективного штрафного вище воріт. На 31-й хвилині дніпряни удруге забили з офсайду (Філіппов з пасу Гуцуляка), при цьому VAR роздивлявся цей епізод ще довше, ніж скасоване попереднє взяття воріт.

Вперше у матчі Кінайрекіну довелося серйозно вступити у гру на 38-й хвилині, коли він у красивому стилі відбив на кутовий удар Кане у дальню дев’ятку. А далі команди обмінялися забитими м’ячами. Спочатку Степанюк замкнув головою навіс з правого флангу, тим самим перервавши суху серію дніпрян, але розігравши з центра поля спортклубівці знову вийшли вперед – Кравець навісив у карний майданчик, там м’яч потрапив до Гуцуляка і той спокійно розібрався з Ісенком!.

До перерви команди ще встигли обміняти двома неточними ударами і у підсумку перший тайм завершився за мінімальної переваги спортклубівців.

На початку другого тайму дніпряни продовжили контролювати ситуацію на полі і доволі швидко довели перевагу до двох голів. Гуцуляк підхопив м’яч у власному карному майданчику, пішов вперед, продовжив атаку пасом на Піхальонка, котрий пішов розганяти комбінацію і знайшов на правому фланзі того ж Гуцуляка, котрий відмінним ударом під поперечину оформив дубль!

Дніпряни продовжили тиск і ось вже Горбунов опиняється у карному майданчику суперника, але фолу з боку полтавчан Катерина Монзуль не побачила. Далі Ісенко реагує на удари -за меж карного майданчику Піхальонка і Лєднєва, а у ще одній атаці Лєднєв пробиває поруч із стійкою. На 62-й хвилині кутовий у виконанні Піхальонка ледве не призвів до ще одного голу у ворота господарів, але Ісенко спочатку зреагував на зрізку партнера, після чого Філіппов добивав м’яч у ворота, але влучив в … Адамюка.

Не пощастило Філіппову і під час гострої контратаки, коли він віддавав пас на Лєднєва, але м’яч застряг в калюжі, а на 71-й хвилині Філіппов знову був близьким до того, щоб оформити дубль, але не зумів переграти Ісанка з близької відстані після прострілу Адамюка.

У другому таймі господарі свій перший удар завдали на 80-й хвилині, але несильна спроба не була складною для Кінарекйкіна. Невдовзі потужна пробивав Крупський, але цього разу м’яч пройшов поруч із хрестовиною. На цей момент спортклубівці вже зробили усі п’ять замін, давши перепочити під час цієї виїзної серії кільком лідерам.

Наприкінці зустрічі Монзуль призначає пенальті у ворота дніпрян за фол Горіна на Феліпе. З 11-метрової позначки Степанюк забив свій другий гол у матчі, скоротивши рахунок до мінімуму, тим самим спортклубівці отримали дуже нервову кінцівку гри, під час якої Кінарейкін встиг здійснити сейв після удару суперника головою. Проте дніпряни зуміли втримати позитивний результат і продовжили свою переможну ходу!

ВОРСКЛА – ДНІПРО-1 – 2:3
Голи:
Степанюк (40, 90, з пенальті) – Філіппов (5), Гуцуляк (42, 53).
Ворскла: Ісенко, Пердута, Павлюк, Сантана, Корнієнко (Бацула, 62), Нестеренко (Феліпе, 82), Крупський, Кане, Скляр (Юрченко, 78), Якубу, Степанюк.
Запасні: Домолега, Єрмолов, Ізотов, Рамірес, Оденцов, Черниш, Островський
Дніпро-1: Кінарейкін, Адамюк, Сваток, Кравець, Каплієнко, Бабенко (Мірошніченко, 82), Горбунов (Рубчинський, 59), Гуцуляк (Танчик, 82), Піхальонок (Горін, 75), Лєднєв, Філіппов (Пуріта, 75).
Попередження: Сантана (10), Пердута (24), Скляр (66) – Горбунов (32), Горін (89).

scdnipro1.com.ua