Україна

Прем'єр-ліга

ТМ. Дніпро-1 – Кривбас 2:2. Бойова нічия

Поєдинок команд з Дніпра та Кривого Рогу вийшов традиційно завзятим, хоча після двох голів господарів здавалося, що все вирішено.

2023-07-18 20:09

Заключним суперником дніпрян на літніх зборах 2023 року став інший представник Дніпропетровщини в УПЛ криворізький «Кривбас», котрий у минулому сезоні посів 7 місце, і з яким спортклубівці проводили свій останній офіційний поєдинок 4 червня.

У складі дніпрян дебютував новачок-голкіпер Євгеній Волинець, який кілька днів тому приєднався до команди, а крім того в полі вийшли ще чотири виконавці, які поповнили склад спортклубівців у міжсезоння. В стартові хвилини команди боролися за ініціативу, і більш активними виглядали дніпряни, як подали пару кутових, а Гуцуляк намагався завершити подачу Третькова в падінні через себе, але удар у нього не вийшов. Нажаль невдовзі Олексій отримав травму після фолу Дібанго, і Гуцуляку довелося залишити поле. А невдовзі після цього спортклубівці відкрили рахунок – Третьяков перехопив передачу Понєдєльника голкіперу і спокійно реалізував вихід сам на сам.

Після забитого голу дніпряни міцно захопили ініціативу, подовгу тримаючи м’яч і проводячи цікаві багатоходівки, але без ударів по воротах. А на 30-й хвилині стрімка комбінація за участю Горіна, Рубчинського і Довбика призвела другого голу – Артем, як мі Третьяков, також спокійно розібрався з Кліщуком з близької відстані.

Спортклубівці продовжили контролювати події на полі, загострюючи ситуацію біля воріт суперника після стандартів у виконанні Мірошніченка, але криворожанам вдавалося у цих ситуаціях відбиватися.  А незадовго до перерви Волинець помилися у передачі у власному карному майданчику і Дебелку вдалося скоротити рахунок – 2:1. Так і закінчився перший тайм.

У перерві в складі дніпрян відбулося три заміни, і тренерський штаб подивився на можливості 18-річного бразильсього півзахисника Вітіньо. Тим часом другий тайм розпочався атаками «Кривбасу», який одразу по перерві створив два дуже небезпечних моменти: спочатку Татарков з вбивчої позиції пробив повз воріт, а невдовзі Кінарейкін відбив удар Кожушка у ближній кут.  На це спортклубівці відповіли гострою контратакою тир в три, в якій Рубчинський знову виводив Довбика на удар, але постріл Артема цього разу заблокував захисник.

Далі пішла черга замін, в результаті з виходом Ківінди спортклубівці перейшли на гру у два нападники, тому, звісно, що новосполученням гравців довелося налагоджувати зв’язки.  Хвилин за 15 до завершення гри два дуже гострих моменти створили криворожани – Хобленко вийшовши сам на сам пробив вище воріт, а невдовзі Кінарейкін надійно зіграв після виходу Хомченовського.

Поступово і спортклубівці створили кілька потенційно гострих моментів після стандартів: Горін пробив вище воріт після навісу зі штрафного, удар Сарапія з небезпечної позначки прийняв на себе захисник, а після розіграшу кутового Ківінда завдавав удар головою, проте цей удар не був складним для голкіпера.

І ось коли вже здавалося, що дніпряни одержать свою чергову перемогу на зборі Горбунов зрізав м’яч у власні ворота після навісу з лівого флангу. У підсумку нічия 2:2.

ДНІПРО-1 – КРИВБАС – 2:2
Голи:
 Третьяков (19), Довбик (30) – Дебелко (41), Горбунов (90, автогол).
«Дніпро-1»: Волинець (Кінарейкін, 46), Мірошніченко (Пасіч, 59), Адамюк (Сваток, 46), Сарапій, Кравець, Горін, Рубчинський (Ківінда.66), Когут (Вітіньо, 46; Пуріта, 79), Гуцуляк (Танчик, 17), Третьяков (Горбунов, 59), Довбик.
«Кривбас»: Кліщук, Понєдєльнік, Бескоровайний, Стецьков, Дібанго, Татарков (Приходько, 72), Семотюк (Рябов, 84), Кожушко, Хомченовський, гравець на просмотрі (Задерака, 66), Дебелко (Хобленко, 72).



scdnipro1.com.ua