Україна

Прем'єр-ліга

Минай – Металіст 1925 2:0. Україна, 19-й тур. Звіт

Три очки господарям забезпечили влучні удари юних Сергія Корнійчука та Євгена Скиби. 

2024-03-02 16:01

«Металіст 1925» був фаворитом матчу, але зрозуміло було, що легка прогулянка на команду Скрипника не очікує. Можна пригадати, як «Восркла» цього тренера програвала саме на цьому полі й саме цьому супернику (хоч і з іншим тренером)… А тут ще не зовсім зіграний і дуже оновлений «Металіст 1925». Недарма Скрипник увесь перший тайм пробув на ногах і мав спантеличений вигляд.

А от Желько Любенович випромінював енергію, жвав реагував на дії своїх підопічних. Реагувати було на що, бо «Минай» не сидів лише в захисті. Так, оборонятися доводилось, але доводилося й атакувати – і не безуспішно. «Минай» зміг піти від проблем, коли здалеку бив Юрченко (гравці гостей апелювали щодо влучання м'яча у руку). Пронесло й тоді, коли цілився Арі Моура. В одному з епізодів, - під час подачі кутового, вправно зіграв Кемкін.

Пружина стиснулася, а потім випрямилася… стрімкою контратакою, проривом Сергія Корнічйчука та першим з 23-го вересня голом «Миная» в офіційному матчі… Ох, як же довго цього моменту чекали у клубі й серед армії вболівальників минайців. Дочекалися з настанням весни.

«Металіст 1925» після пропущеного зарухався швидше, але з рухом у харків'ян і раніше не було проблем. Були вони з завершенням атак – воно вперто не вдавалося. Був ще наприкінці тайму удар Курила головою, однак ні… Скрипнику довелося змиритися з поразкою у першій половині зустрічі.

А у другій половині зустрічі довелося миритися з невигідним для себе ходом подій. Уже на старті тайму «Металіст 1925» забив, але з офсайду. Потім вийшов Русин і впродовж трьох хвилин отримав дві жовтих. Одна з них – за фол у центрі поля. Дуже бездумно.

У «Миная» після того побільшало моментів. Вакула бив після зміщення з флангу, але влучив у воротаря. А потім взагалі вийшов тет-а-тет, прокинув м'яча повз кіпера, але й пробив повз ворота. Однак до голу було так близько, що звукорежисера на стадіоні навіть запустили супутню аудіодоріжку…

Що «Металіст 1925»? Так, намагався врятуватися. Близьким до успіху був Гармаш, але поцілив у каркас. А зі штрафного Арі пробив трішки вище. У гостей не було переваги, однак за таких умов (гра у меншості, психологічна стійкість суперника) це і не дивно. Арі ще раз пробив зі штрафного, але знову вище. Удар Юрченка заблокували. Ось і все.

«Минай» впевнено витримав «чемпіонські раунди» і забрав три очки, підтвердивши їх ще й ефектним голом зі стандарту від Скиби. Аби вже точно не виникало сумнівів у закономірності результату. З весною квітне й команда Желько. Пафосно сказано? Ну так, вибачте, перша у сезоні перемога… Можна і не стримувати себе.

МИНАЙ – МЕТАЛІСТ 1925 – 2:0
Гол: 
Корнійчук (31), Скиба (90+1).
Минай: Кемкін, Дмитрук, Чуєв, Нємчанінов (Скиба, 46), Прокопчук, Корнійчук, Ременяк (Гунічев, 77), Вітенчук, Петько (Семотюк, 64), Вакула (Матюшенко, 77), Устименко (Попов, 77).
Металіст 1925: Мозіль, Капінус (Жичиков, 82), Імереков, Курило, Фарина, Червак (Русин, 46), Арі, Габелок, Юрченко (Вачіберадзе, 82), Юсов (Бичек, 67), Гармаш (Овусу, 68).
Попередження:Петько (56)  Червак (5), Імереков (52), Русин (56), Габелок (88).
Вилучення: Русин (59).

ua-football.com