Україна

Прем'єр-ліга

ТМ. Динамо – Балкані (Косово) 0:2. Звіт

У п’ятницю, 26 січня, київське «Динамо» провело перший контрольний матч у рамках навчально-тренувального збору в Туреччині, де столична команда готується до другої половини сезону. Суперником «біло-синіх» став чемпіон Косово двох останніх років – клуб «Балкані», який також лідирує у турнірній таблиці і у нинішньому сезоні. 

2024-01-26 18:29

Нагадаємо, протягом попередніх чотирьох днів збору підопічні Олександра Шовковського проводили по два тренування на день. У сьогоднішньому поєдинку кияни зіграли двома різними складами у кожному з таймів. Долю зустрічі вирішили два забиті м’ячі, які «Балкані» провів у середині першого та другого таймів.

У перші хвилини команди змагалися за контроль м’яча, на полі було багато боротьби та ігрових зіткнень, а ось щодо небезпечних моментів, їх біля воріт обох команд виникало небагато. Динамівці намагалися атакувати флангами з подальшими прострілами до штрафного майданчика, але вони блокувалися суперником. Балканці ж, які лише 20-го січня провели свій минулий офіційний матч та перебували у кращий формі, надавали перевагу дальнім ударам, деякі з них були достатньо неприємними, але великих проблем для Бущана не становили.

А неприємність для українців сталася через неузгодженість власних дій наших гравців біля свого штрафного майданчика: Данфа, який перебував зліва, отримав пас від партнера, трохи змістився та вразив дальній кут воріт киян – 0:1.

Невдовзі після цього до воріт проривався Пономаренко, але суперник його жорстко зустрів, у результаті чого обом знадобилася допомога лікарів. Незабаром динаміці здалеку завдали першого удару у площину воріт «Балкані», але воротар був на місці.

Останні хвилини тайму команди провели у середині поля та не створювали небезпеки біля воріт одна одної. З єдиним навісом косоварів до нашого штрафного майданчика впоралися динамівські захисники.

На початку другого тайму м’ячем більше володіли суперники, кияни ж проводили гострі та перспективні контратаки. «Балкані» створили кілька загроз біля володінь Нещерета після стандартних положень. Спочатку справа дійшла до удару, щоправда, несильного, після навісу зі штрафного, а незабаром – після подачі кутового. В обох випадках динамівці загрозу ліквідували.

Надалі гра не виглядала особливо видовищною та не була багатою на цікаві події. Але у середині тайму така подія сталася – арбітр призначив пенальті за гру рукою Дубінчака у власному штрафному майданчику. Одинадцятиметровий удар чітко реалізував Періша, подвоївши перевагу своєї команди.

Скоротити відставання у рахунку намагався Маткевич, але з його ударом по центру воріт впорався голкіпер. А, мабуть, найближчим до того, аби забити, був Буяльський, який отримав пас з глибини поля від Сироти. Перша спроба Віталія була заблокована, та м’яч знову потрапив до нього, але після другого удару нашого півзахисника м’яч забрав воротар «Балкані». Тим часом, біля протилежних воріт косовари ледь не забили втретє, коли після прострілу справа відверто вибачили нашу команду.

Незадовго до фінального свистка на вигідній позиції знову опинився Буяльський після пасу Шапаренка, але Віталій не зміг реалізувати вихід віч-на-віч із воротарем.

Зазначимо, що свій наступний контрольний поєдинок «Динамо» проведе 29-го січня проти «Легії» з Польщі.

ДИНАМО – БАЛКАНІ – 0:2
Голи: Данфа (20), Періша (74, з пенальті)
«Динамо» (перший тайм): 1. Бущан, 2. Вівчаренко, 4. Попов, 32. Михавко, 20. Караваєв, 6. Бражко, 37. Царенко, 91. Волошин, 92. Рамадані, 9. Пономаренко, 11. Ванат.
«Динамо» (другий тайм): 35. Нещерет, 44. Дубінчак, 34. Сирота, 40. Біловар, 25. Дячук, 18. Андрієвський, 10. Шапаренко, 29. Буяльський, 22. Кабаєв, 90. Маткевич, 21. Супряга.
26.01.2024. Туреччина, Arcadia Sport Complex

fcdynamo.com