Україна

Прем'єр-ліга

Минай – Оболонь 0:1. Україна, 9-й тур. Звіт

Недільну програму дев’ятого туру Прем’єр-ліги відкривали «Минай», котрий розташувався на останньому місці турнірної таблиці, та «Оболонь», яка випереджала команду Володимира Шарана лише на три очки.

«Футбольний клуб»

2023-10-01 15:00

Поєдинок розпочався із помилки захисника закарпатців Тараса Дмитрука, який від центральної лінії зіграв назад у бік власних воріт, але ледь не закинув м'яч за комірець Олександру Бандурі… А вже через хвилину чудовий шанс засмутити господарів мав Владислав Приймак. Захисник «пивоварів» після подачі з кутового опинився самотнім у центрі штрафного, але пробив головою точно у голкіпера «Минаю».

Надалі гості зі столиці продовжували володіти ініціативою та створювати моменти у володіннях Бандури. Так на 11-й хвилині після дальньої передачі на оперативний простріл вискакував герой кубкового протистояння із київським «Динамо» Сергій Суханов, але голкіпер своєчасно вийшов із воріт та вибив м’яч із під ноги атакуючого гравця. Згодом після зміщення з лівого флангу захисники «Минаю» заблокували потужний «постріл» Віталія Груши. На 16-й хвилині в центрі уваги знову опинився Суханов, який з кількох метрів цілив у ближній кут, але Бандура знову врятував команду.

Підопічні Шарана зуміли відповісти лише ударами із-за меж штрафного Єгора Твердохліба (поруч із штангою) та Тимура Корабліна (в руки Олександра Рибки). На 30-й хвилині Бандура здійснив свій третій сейв у матчі, парирувавши удар головою Павла Лук’янчука у кут після подачі з кутового.

Наприкінці тайму «Минай» нарешті створив перший небезпечний момент, коли Твердохліб на дальньому куті воротарського зупинив подачу з правого флангу, скинув в район 11-метрового на Вадима Вітенчука, а той у дотик запустив м'яч над воротами.

Одразу після перерви «Минай» додав у активності та одразу створив момент. Низька подача з правого флангу від Тараса Дмитрука завершилась складним ударом головою від Одарюка – м’яч влучив зверху в поперечину та полетів за межі поля. А на протилежній половині «наварив» Бандура. Гості запресингували голкіпера, який вибив точнісінько на суперника. Врешті м’яч опинився у Груши, який обіграв опонента та виконав небезпечний простріл на дальню стійку, але ніхто з партнерів не відгукнувся…

Чергова небезпека прийшла знову зі стандартів. Кутовий біля воріт «Минаю» завершився ударом Тараса Мороза – повз ворота. А згодом свіжий Сергій Косовський увірвався на ближню і, скориставшись подачею з кутового, завдав удару – м?яч влучив у сітку із зовнішнього боку. Господарі відповіли найнебезпечнішім моментом. Твердохліб із лівого флангу штрафного м'яко перекинув м'яч на дальній кут воротарського, де Кораблін пробив зльоту під поперечину, але Рибка витягнув!

І вже через кілька хвилин «Оболонь» відкрила рахунок. Ростислав Тарануха, який замінив Суханова, завершив на дальній стійці подачу з лівого флангу від Олександра Османа, яку не зміг у забрати до рук Бандура – 1:0. Одразу ж «Минай» побіг відіграватися і Косовський штовхнув Корабліна в спину у своєму карному майданчику. Підстави для пенальті були, але суддівська бригада за відсутності ВАР не наважилася прийняти таке рішення.

Тиск «Миная» продовжився і Рибці довелося рятувати свою команду після сильного удару Вадима Вітенчука злету та дальнього пострілу Булези із лівого флангу під ближню стійку. Втім, «пивовари» втримали переможний рахунок та покращили свою турнірну ситуацію. А ось «Минай» зазнав вже шостої поразки в чемпіонаті та залишається на останньому місці.

МИНАЙ – ОБОЛОНЬ – 0:1
Гол:
Тарануха (78).
Минай: Бандура, Дмитрук (Гечев, 79), Ю.Кравчук, Нємчанінов, Чуєв (Солдат, 73), Булеза, Кораблін, Вітенчук, Одарюк (Голуб, 57), Твердохліб, Гунічев (Рогозинський, 73).
Оболонь: Рибка, Нагієв, Приймак, Лук’янчук, Прокопенко (Дубко, 84), Черненко (Косовський, 63), Мороз, Мединський (Вовкун, 84), Груша (Осман, 57), Краснопір, Суханов (Тарануха, 57).
Попередження: Ю.Кравчук (71), Голуб (76), Рогозинський (87) – Лук’янчук (53), Тарануха (90+1).

footclub.com.ua