Україна

Прем'єр-ліга

Шахтар – Ворскла 1:2. Україна, 9-й тур. Звіт

«Шахтар» перед матчем Ліги чемпіонів проти «Антверпена» програв «Ворсклі» в черговому турі УПЛ. Успіх полтавців забезпечили голи Скляра та Нестеренка.

«Футбольний клуб»

2023-09-30 19:35

Суперники розпочали матч неквапливо. «Шахтар» намагався спокійно контролювати м’яч в центрі поля, а «Ворсклу» такий перебіг подій цілком влаштовував. За такої гри гострі моменти біля воріт могли виникати тільки в результаті грубих помилок захисту. І першим помилився Чигринський, вдаривши по нозі Степанюка. Пенальті чітко реалізував Скляр – 0:1.

Потім помилився Ісенко, в безпечній ситуації не втримавши м’яч в руках. Але голкіпер встиг виправитися, парирувавши удар Зубкова.

До кінця першого тайму «гірники» продовжували позиційні атаки, але низький темп та уважність захисників гостей не сприяли загостренню гри.

По перерві «Шахтар» заграв жвавіше і почав серйозно тиснути на ворота гостей. Проте у «Ворскли» з’явилися можливості для контратак, в одній з яких міг відзначитися Степанюк, але не влучив у ворота.

Відігратися «гірникам» вдалося досить швидко – на 57-й хвилині Зубков отримав м’яч від Сікана і невідпорно пробив у ближню дев’ятку – 1:1.

Через хвилину «Ворскла» мала забивати – Степанюк вивів віч-на-віч з воротарем Нестеренка, але той обігравши Різника не влучив у порожні ворота.

Але доля вирішила надати Нестеренку ще один шанс, яким він скористався – замкнув фланговий простріл Пердути – 1:2. Відзначимо, що «Ворскла» вийшла вперед після масованої та багатоходової позиційної атаки.

«Шахтар» намагався врятувати матч, але серйозної загрози ворота «Ворскли» створити не вдалося.

ШАХТАР – ВОРСКЛА – 1:2
Голи:
Зубков (57) – Скляр (22, з пенальті), Нестеренко (71).
Шахтар: Різник, Гочолейшвілі (Келсі, 83), Чигринський (Ракицький, 46), Міроші, Азаров, Степаненко (Назарина, 63), Бондаренко, Судаков (Криськів, 63), Зубков, Кащук (Швед, 70), Сікан.
Ворскла: Ісенко, Пердута, Скляр, Павлюк, Якубу (Черниш, 79), Крупський, Нестеренко, Челядін, Кане, Хрипчук, Степанюк.
Попередження: Степаненко (59).

footclub.com.ua