Україна

Прем'єр-ліга

Рух – Олександрія 0:0. Україна, 12-й тур. Звіт

Суботню програму туру увінчав матч у Львові, де суперники так і не знайшли підходів до воріт один одного.

2023-10-28 20:35

Рівно місяць тому «Рух» та «Олександрія» грали між собою матч 1/8 фіналу Кубка України. Львів'яни грали змішаним складом та зазнали прикрої поразки 0:1, пропустивши автогол від Сапуги на 90+4 хвилині матчу.

І ось сьогодні – нове протистояння команд уже в рамках чемпіонату. Можливість для реваншу для «Руху» та можливість для «Олександрії» довести, що та перемога у Кубку була не випадковою.

Команди зараз перебувають на різних полюсах таблиці й у різних емоційних станах. «Рух» впевнено розпочав сезон, потім кілька «просів», що для молодої команди цілком нормально, але зараз знову почав набирати.

«Олександрія» в УПЛ не вигравала з початку серпня. У Ротаня з його «стайлом» останнім часом камінь не кинув хіба що тільки лінивий. Втім, поки що керівництво клубу продовжує довіряти Руслану Петровичу.

У «Руха» через перебір жовтих випав Дідик, тому його місце в центрі оборони зайняв Холод. Трійку атакарів склали Руніч, Теслюк та Климчук.

У «Олександрії» кадрових проблем було більше – центрбеки, які вже давно вилетіли, та ще й Ковалець отримав пошкодження в минулому матчі. У підсумку пару центральних оборонців склали Савченко та Логінов, у центр поля були відряджені Сітгеєв, Михайленко та Шостак, ну а на вістрі опинився Андрійчук.

На початку першого тайму команди більше придивлялися, а потім, починаючи хвилини з 10-ї «Рух» забрав ініціативу. «Олександрія» проти такого розвитку подій не була проти, збудувавши гру більше від оборони.

Львів'яни провели дуже непоганий відрізок у середині тайму, намагаючись грати активно та весело. Єдина проблема – не завжди було нормальне завершення. Єдиний справді гострий момент був у Теслюка, якого Руніч вивів розрізним пасом фактично віч-на-віч. Денис пробивав у дотик, але Єрмаков встиг вийти, скоротити кут обстрілу та викинути руки та ноги, парирувавши удар.

В іншому ж у львів'ян були підходи, але не було завершення. Десь не дуже сильні удари у кіпера, десь навіси, наче й непогані, але без останнього удару, десь просто впевнена гра захисту гостей. Щоправда, у «містян» до перерви не було і цього – абсолютно блякла гра в атаці.

РУХ – ОЛЕКСАНДРІЯ – 0:0
Рух:
 Ледвій, Сич, Слюбик, Холод, Роман, Підгурський (Плюман, 72), Сапуга, Притула (Пастух, 54), Теслюк (Квасниця, 54), Руніч (Отабор, 72), Климчук.
Олександрія: Єрмаков, Савченко, Сігєєв, Калітвінцев, Шулянський (Джеовані, 66), Андрійчук (Погорілий, 46), Логінов, Скорко, Мартинюк (Кулаковський, 85), Шостак (Білошевський, 73), Михайленко (Смирний, 66).
Попередження: Підгурський (74), Соломон (87) – Кулаковський (92).

 

ua-football.com