Україна

Прем'єр-ліга

Динамо – Рух 2:0. Україна, 15-й тур. Звіт Тимчика та Кабаєва

Кияни здобули сьому перемогу в УПЛ, упритул наблизившись до незвично великої групи лідерів.

Денис БОРИСЕНКО

2023-11-26 16:56

У доволі прохолодну, майже зимову погоду обидві команди з першої секунди обрали для гри високий темп. Однак ще не встигли вони як слід розігрітися, а в рахунку вже повели господарі.

Через помилку голкіпера рухівців Герети, що намагався допомогти партнерам розпочати атаку, м’яч став легкою здобиччю киян, зокрема, Тимчика. Той, зробивши кілька кроків у напрямку лінії штрафного майданчику, не вагаючись, пробив у ближній кут, і Герета знову капітулював.

Отже, 1:0 і «Динамо» змогло перейти до гри від оборони, надавши змогу львів’янам самим щось вигадувати. Забігаючи наперед через увесь перший тайм, слід зазначити, що «Руху» так і не вдалося підібрати ключ до організованого захисту киян. Хоча двічі після розіграшу кутових гості мали нагоди зрівняти рахунок, проте ані Слюбик, ані Дідик ними не скористалися.

«Динамо» ж, уміло діючи на контратаках, регулярно створювало небезпеку біля володінь Герети. Один лише Шепелєв рази чотири опинявся у ситуаціях, що можна було розцінювати як загрозливі, але нічого цікавого не вигадував (якщо не брати до уваги епізод на початку матчу, коли арбітр зафіксував із його боку спірний фол на захисникові).

Воротам «Руха» тричі загрожував і Кабаєв, що також з’явився у старті після довгої перерви, і на 43-й хвилині досяг свого, зробивши рахунок 2:0. Тут також не обійшлося без помилки з боку початківців рухівської атаки – нещасливого Герети та Підгурського. Хавбека швидко накрили кияни, відібравши м’яч та створивши черговий гольовий момент.

При цьому загальна перевага у володінні м’ячем була на боці львів’ян, які тримали його не менше двох третин ігрового часу. Але ніякої користі з цього молода галицька команда не здобула. Чого не скажеш про гравців Шовковського – вони краще знали, що саме і коли робити на полі.

Після перерви «Динамо» вже не так охоче віддавало територію супернику, і невдовзі мало забивати втретє. Надзвичайно активний Шепелєв вивів Караваєва та Беніто удвох проти одного захисника гостей, проте завершальний пас у вінгера киян вийшов неточним.  

Господарі і далі продовжили диктувати власну волю супернику, який значною мірою почав просідати у фізичному плані. Тепер вже команда Шовковського подовгу розігрувала м’яч на половині «Руху», варіюючи різні напрямки розвитку своїх атак.

На відрізку 60-ї хвилини тактична перевага «Динамо» була вже переконливою, адже у рядах рухівців відкрилися завеликі дірки, через які кияни знову і знову виривалися на оперативний простір та обстрілювали ворота Герети. За таких обставин виникало припущення, що третій гол – лише справа часу.

Проте в гравців атаки господарів цієї неділі не дуже ладилося із завершальною стадією, що допомогало «Руху» зберігати більш-менш пристойний результат. Врешті терпець Шовковського увірвався, і на 75-й хвилині він зробив несподівану заміну, випустивши на поле Вівчаренка, а Дубінчака перевівши на місце правого вінгера – замість втомленого Караваєва.

Нічого вартого особливої уваги ця перестановка поки що, начебто, не заслуговує, але хтозна, як воно буде далі. Головне – новий штаб «Динамо» демонструє свою відкритість до нових рішень та ідей. Тож вважатимемо цей здогад найбільш вагомим підсумком гри киян у 15-му турі УПЛ із «Рухом».

ДИНАМО (Київ) – РУХ (Львів) – 2:0
Голи: 
Тимчик (6), Кабаєв (43)
Динамо: Бущан, Тимчик, Дячук, Сирота, Дубінчак, Бражко, Шепелєв (Андрієвський, 89), Караваєв (Вівчаренко, 75), Буяльський, Кабаєв, Беніто (Ванат, 61).
Рух: Герета, Сич, Слюбик, Дідик, Роман, Едсон (Підгурський, 26), Сапуга, Таллес, Квасниця, Соломон (Климчук, 54), Пастух (Карабін, 75).
УПЛ, 15-й тур. 26 листопада. Київ, стадіон ім. Лобановського.

footclub.com.ua