Україна

Прем'єр-ліга

Ігор Суркіс: «Команда прогресує, набирає обертів»

Президент київського «Динамо» Ігор Суркіс прокоментував переможний матч столичної команди проти «Зорі» (3:0). 

2024-04-04 19:45

– З того часу, як Олександр Шовковський очолив «Динамо», команда не зазнала жодної поразки. Як прокоментуєте його роботу?
– Команда повинна прогресувати. Шовковський добре робить свою справу. Ми побачили це в Полтаві та побачили сьогодні – команда прогресує, набирає обертів. Не можна сказати, що в команді тільки 11 футболістів – усі грають, усі отримують шанс. Команда у дуже хорошому тонусі, тож я сподіваюсь, що ми будемо до останнього туру боротися за чемпіонство.

– Шовковський провів перші збори у якості тренера…
– Це дуже важливо, хоча на зборах не стояло завдання вигравати в кожному матчі. Завдання стояло, аби хлопці один одного на полі відчували навіть спиною. Сьогодні ми бачимо плоди цієї роботи, команда з кожним матчем прогресує. Так і повинно бути в футболі. Як тільки зупинишся – нічого не буде.

– Микола Шапаренко віддав сьогодні дві гольові передачі, забивав у минулому матчі. Він уже напевно набрав ту свою форму, якої довго не було?
– Всі вболівальники, всі, хто розбираються у футболі, розуміють, що Шапаренко – дуже якісний, класний футболіст, у якого, я сподіваюся, буде велике майбутнє в європейському футболі. Ніхто його не буде тримати. Якщо на нього будуть запити, ми будемо розглядати їх. Микола – справжній динамівець, він дуже переживає за результати команди. Він хвилювався, що у нього не все виходило на футбольному полі. Він дуже довго відновлювався. Але зараз усе гаразд, він набрав свої оптимальні кондиції, тож ми будемо бачити Миколу у ще кращій формі, він буде віддавати паси, забивати. Це дуже якісний футболіст. Такі футболісти народжуються дуже рідко.

– Які ваші враження від сьогоднішнього матчу?
– Враження позитивні. У хлопців був 4-годинний матч у Полтаві. У них було лише кілька днів аби відновити свої кондиції. Я розумію, що вони дуже серйозно відносяться до того, аби демонструвати яскраву гру. Сьогодні ми побачили не тільки результат, а і яскравий футбол, різні тактики. Коли ми повели в рахунку 2:0, дали супернику простір, ловили його на контратаках. Сьогодні був дуже якісний футбол на хороших швидкостях. Так повинна грати команда для того, щоб прогресувати та грати у єврокубках.

– Андрій Ярмоленко повернувся. Ми чули, як вболівальники його сьогодні зустрічали. Це та людина, з якою «Динамо» має боротися за чемпіонство?
– Ярмоленко – це людина, яка вносить спокій, людина, яка на футбольному полі розуміє все, людина, яка може одним дотиком вирішити долю матчу. У Ярмоленка теж був непростий час, він набирає свої кондиції. Якщо він і далі буде так грати, я впевнений, що він дуже допоможе збірній України на чемпіонаті Європи.

– Сьогодні він в останні хвилини грав на позиції атакувального півзахисника. Це вас здивувало?
– Не здивувало, адже він може грати на будь-якій позиції. З його досвідом та розумінням футболу. Він дуже розумна людина. Ярмоленко – це той хлопець, з яким, я сподіваюсь, ми будемо довго співпрацювати, коли він закінчить кар’єру гравця. Але зараз я хочу побажати йому, аби він виходив на поле і показував таку красу ще довгі роки, аби вболівальники шаленіли від його гри.

– Чи вистачає команді часу, аби відновлюватися, зважаючи на щільний графік матчів?
– Ви ж бачите, у нас довга лава запасних. Хлопці, які виходять на заміну, мають тримати баланс гри та давати іншим відпочити 20 або 30 хвилин гри, що залишаються. Сьогодні всі, хто вийшов на заміну, демонстрували такий самий якісний футбол, як і ті хлопці, які грали у стартовому складі. 

fcdynamo.com