Україна

Прем'єр-ліга

ЛНЗ – Металіст 1925 0:1. Україна, 5-й тур. Звіт

Гол Дмитра Юсова, який у середу відзначився у Кубку України, забезпечив харків’янам другу перемогу у чемпіонаті.

2023-08-26 17:10

Після середової перемоги у Кубку України над «Гірником Спорт» (3:1) харківський «Металіст 1925» у рамках стартового матчу п’ятого туру Прем’єр-ліги здолав дебютанта елітного дивізіону – клуб «ЛНЗ».

Обидві команди на момент початку гри мали по три очки, але харків'яни зіграли на матч менше. Кілька днів тому «ЛНЗ» несподівано залишився без головного тренера – виліт із Кубка України від «Вікторії» став фатальним для Олександра Ковпака. У черкаську команду одразу почали сватати Олега Дулуба, Олександра Кучера і навіть Віктора Скрипника, але на матч проти «Металіста 1925» черкаський клуб вийшов під керівництвом Юрія Дудника, який наразі виконує обов'язки наставника.

Перший гострий момент виник на сьомій хвилині біля воріт «ЛНЗ». Микита Безуглий метрів з 35-ти потужно пробив – Герман Пеньков у стрибку витягнув м’яч із дев’ятки. Черкасці відповіли ударом Владислава Наумця, з яким впорався Олег Мозіль. А от Денис Олійник був дуже близьким до успіху. Після його удару із-за меж штрафного майданчику м'яч пролетів впритул зі стійкою. Найкращий момент у грі станом на 30-ту хвилину. Тут же був і ще один – обрізка гостей на своїй половині завершилася неточним ударом Максима Прядуна.

Ближче до перерви «ЛНЗ» додав і знову міг забивати. Прядун скинув на Олійника, який обвідним ударом ледь не вразив дальній кут. Але як це часто буває, команда, яка більше атакує, сама ж і пропустила. Олексій Сидоров віддав на Дмитра Юсова, який хитнув захисника і пробив у дальній кут воріт Пенькова. 0:1 на користь «Металіста 1925» після першого тайму.

По перерві підопічні Дудника створили кілька напівмоментів, щоб відігратися, але надійно діяв Мозіль. Біля протилежних воріт класний шанс змарнував Безуглий, який з кількох метрів пробив вище. Ближче до фінального свистка гострота зникла взагалі. Хіба що Антона Савіна вивели на удар у межах штрафного, але свій шанс він не використав. А вже у компенсований час метушня у воротарському гостей завершилася панічним виносом. На стандарт пішов навіть Пеньков, але підопічні Едмара втримали перевагу.

«Металіст 1925» здобув другу поспіль перемогу, набрав 6 очок і піднявся в середину таблиці. «ЛНЗ» програв 4 із 5-ти матчів. Черкаська команда з 3-ма балами залишається у зоні перехідних матчів і чекає повноцінного головного тренера.

ЛНЗ – МЕТАЛІСТ 1925 – 0:1
Гол:
Юсов (45).
ЛНЗ: Пеньков, Насонов, Лопирьонок (Тарасенко, 87), Муравський, Савін (Норенков, 87), Хамелюк, Наумець, Бойко (Нич, 72), Олійник (Тищенко, 61), Г.Пасіч (С.Шестаков, 61), Прядун.
Металіст 1925: Мозіль, Жичиков, Безуглий, Курило, Капінус, А.Ткачук (Ігор, 67), Габелок, Вачіберадзе (Мартинюк, 77), Русин (Ременюк, 77), Сидоров, Юсов (Дмитренко, 60).
Попередження: Хамелюк (54), Савін (71), Нич (75) – Жичиков (68).

football24.ua