Україна

Прем'єр-ліга

Україна, 21-й тур. Олександрія – Ворскла 1:0. Звіт

Господарі взяли гору завдяки чи не єдиному гольовому моменту, створеному після «стандарту».

«Футбольний клуб»

2024-03-15 20:14

У вересневому матчі цих команд забитих м’ячів з гри не було – тоді все вирішив пенальті, реалізований півзахисником «Ворскли» Олександром Скляром. Цього разу через пошкодження Скляр до заявки не потрапив. Тривалий час не виникало і небезпечних моментів – як біля одних, так і біля інших воріт.

Відчувалося, що суперників в першу чергу непокоїть рівень надійності власного захисту, тоді як нагнітанням темпу, створенням тиску на чужу оборону ані гості, ані господарі не переймалися.

Голкіпер «Олександрії» Микита Шевченко в минулому турі відсвяткував своєрідний ювілей, провівши 50-й «сухий» матч в УПЛ. І ось тепер, з огляду на сценарій двобою на «Ніці», відчувалося, що у колишнього кандидату до національної збірної є всі шанси розміняти другий «полтинник» «сухарів».

Найрезонанснішою подією першого тайму стало повітряне зіткнення Олександра Мартинюка і Руслана Степанюка. Пролилася кров, і якщо перший, хоч і з перев’язаною головою, все-таки повернувся на поле, то полтавчанину знадобилася заміна.

Пожвавішала ж гра вже у середині другої половини, коли тренери стали освіжати її за рахунок замін. Власне, і м’яч у ворота Павла Ісенка було забито після передачі олександрійського «джокера». Данило Скорко виконав штрафний з лівого флангу, а досвідчений Кирило Ковалець, зігравши у дотик, вразив ціль з кількох метрів.

Полтавчани у березні взагалі виглядали непогано, здобули перемоги у двох попередніх турах, але цього разу так і не змогли навести ігрові аргументи, які б дозволили їм змінити ситуацію на полі. Щодо «Олександрії», то їй вдавалося тримати «Ворсклу» подалі від своїх воріт – аж до компенсованого часу, коли Шевченко таки продемонстрував свою майстерність, потягнувши складний удар Іллі Крупського. Гості, до речі, тоді вже грали в меншості – Данило Хрипчук був вилучений за довгий язик.

Якщо не брати до уваги технічну поразку від «Шахтаря», команда Руслана Ротаня після зимової паузи просувається без зривів. Слідом за «Поліссям» (2:1) здолала ще одного непростого супротивника і тепер ділить десяту сходинку з «Чорноморцем». Підопічні ж Сергія Долганського, маючи на шість балів більше, залишаються сьомими.

ОЛЕКСАНДРІЯ – ВОРСКЛА 1:0
Гол: Ковалець (68).
Олександрія: Шевченко, Копина, Кампос, Логінов, Мартинюк (Скорко, 64), Сігєєв, Смирний, Ковалець (Бєляєв, 79), Калитвинцев (Безерра, 64), Шулянський (Костишин, 87), Кулаков (Де, 79).
Ворскла: Ісенко, Пердута, Хрипчук, Бацула, Корнієнко, Сіссоко (Павлюк, 82), Челядін (Нестеренко, 69), Крупський, Мякушко (Толі, 69), Степанюк (Кане, 46), Ковталюк (Галас, 82).
Попередження: Мартинюк (45), Ковалець (72) – Мякушко (52), Пердута (67), Сіссоко (72), Галас (88).
Вилучення: Хрипчук (90).
Арбітр – Олександр Омельченко (Слов'янськ).
15 березня. Олександрія. КСК Ніка. +6’C.

footclub.com.ua